Dostupni linkovi

Nastavak suđenje Sretenu Jociću u Specijalnom sudu



Pred Specijalnom sudu u Beogradu danas bi trebalo da bude nastavljeno suđenje Sretenu Jociću zvanom "Joca Amsterdam", Željku Milovanoviću i Milenku Kuzmanoviću, optuženima za ubistvo vlasnika hrvatskog "Nacionala" Iva Pukanića i njegovog saradnika Nike Franjića 23. oktobra 2008. godine u Zagrebu.

Optužnica Tužilaštva za organizovani kriminal Srbije Jocića tereti da je organizator kriminalne grupe koja je izvršila ubistvo Pukanića i Franjića, nakon što je sa "za sada neidentifikovanim licem" postigao dogovor da za 1,5 milion evra ubije vlasnika hrvatskog "Nacionala".

Milovanović je optužen da je postavio eksploziv pored automobila ubijenog hrvatskog novinara, a Kuzmanović da je trebalo da obezbedi pasoše za bekstvo, po izvršenom ubistvu. Milovanović, koji je u Županijskom sudu u Zagrebu osuđen na 40 godina kao neposredni izvršilac ubistva, pokušao je početkom februara da pobegne iz pritvorske jedinice Specijalnog suda u Beogradu.

Vrhovni sud Hrvatske doneo je drugostepenu presudu za ubistvo Pukanića i Franjića, kojom su Milovanović, Slobodan Đurović, Bojan Gudurić, Robert i Luka Matanić i Amir Mafalanij osuđeni na 165 godina zatvora.
XS
SM
MD
LG