Dostupni linkovi

Mala dobit od Olimpijade



Olimpijske igre su recesijom pogođenoj Britaniji donele manje novca od turizma nego što su obećali zvaničnici, pri čemu je čak 88 odsto kompanija u turističkom sektoru zabeležilo manju zaradu nego u istom periodu lani, saopštilo je danas udruženje "UK inbound", koje okuplja britanske turističke agencije.

Anketa u kojoj je učestvovalo više od 250 agencija, hotelijera i predstavnika najtraženijih destinacija je pokazala da je promet u turizmu pao širom velike Britanije, a ne samo u Londonu, prenela je agencija AP.

Zvanični organi još izračunavaju ukupan broj gostiju koji su ovog leta posetili ili izbegli London. U britansku prestonicu svakog avgusta u proseku dođe oko 1,5 miliona turista, ali je "UK inbound" naveo da je veliki broj njih ove godine odlučio da zaobiđe London, pa čak i čitavu Veliku Britaniju, zato što su mislili da će gužve biti velike.

Prema dosadašnjim procenama, Olimpijske igre su u London dovele oko 300.000 sportista, zvaničnika i turista, a većina gledalaca na sportskim događajima je bila iz Velike Britanije.

Vlasnici restorana i prodavnica se žale da posetioci Olimpijskih igara nisu trošili toliko novaca na hranu i u kupovini kao turisti koji London posećuju bilo koje druge godine.

Portparol Britanskog udruženja za gostoprimstvo Majls Kvest izneo je podatak da su hoteli u Londonu tokom Olimpijskih igara ostvarili popunjenost od oko 80 odsto, što nije više u odnosu na bilo koji drugi avgust dosad.
XS
SM
MD
LG