Dostupni linkovi

Ignjatović: Tribunal nije trebalo da pusti Haradinaja



Šef Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa Haškim tribunalom Dušan Ignjatović izjavio je danas da puštanje na slobodu Ramuša Haradinaja neće imati uticaja na završni tok suđenja protiv njega, ali da je Haški tribunal trebalo da se uzdrži od njegovog puštanja, imajući u vidu probleme sa svedocima do kojih je dolazilo prilikom njegovog prethodnog puštanja na slobodu.

"Vlada Srbije je više puta upozoravala da je u tom postupku bilo mnogo propusta, pogotovo je bilo problematično njegovo ranije puštanje na slobodu, kada su nestajali svedoci, a njemu omogućeno da se bavi politikom. Tribunal je trebalo da se uzdrži, to je moje mišljenje", rekao je Ignjatović za RTS.

Ignjatović je rekao da će biti loše ako se postupak završi tako što će Haradinaj dobiti sertifikat o nevinosti zbog nedostatka dokaza.

Haradinaj, bivši komandant OVK kome se u Hagu sudi za ratne zločine, juče se vratio na Kosovo, pošto je Tribunal odlučio da ga pusti na privremenu slobodu.

Haradinaj i još dvojica optuženih bivših pripadnika OVK - Idriz Baljaj i Ljahi Brahimaj optuženi su za zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja na Kosovu 1998. godine.
XS
SM
MD
LG