Dostupni linkovi

Abidal stabilno nakon operacije duže od devet sati


Stanje fudbalera Barselone Erika Abidala je stabilno i on se dobro oporavlja posle
transplantacije jetre, rekao je danas predsjednik tog kluba Sandro Rosel.

"Zdravstveno stanje Abidala i njegovog rođaka je stabilno i oni se oporavljaju", kazao je prvi čovjek katalonskog kluba.

Abidal je podvrgnut presađivanju jetre koju mu je donirao rođak, poslije liječenja od tumora.

Operacija transplatacije jetre fudbaleru Barselone Eriku Abidalu trajala je više od devet sati i završena je u rano ujutro u srijedu po srednjeevropskom vremenu.

Francuski reprezentativac trenutno se oporavlja od anestezije i prebačen je na odeljenje intenzivne njege „Barna klinike“ u Barseloni, a prvi ljekarski izveštaji očekuju se u toku dana.

Trener Katalonaca Pep Gvardiola pobjedu protiv Hetafea od 4:0 posvetio je Abidalu, baš kao i svih 75.000 gledalaca na „Kamp Nou“, koji su tokom cijelog meča skandirali njegovo ime.

„Znam da je operacija završena, ali moramo da sačekamo 48 sati. Sljedećih nekoliko dana biće kritično, ali mi vjerujemo u Erika“, rekao je Gvardiola.

Kako prenose španski mediji operacija je počela u utorak oko 15 časova, tri sata pošto je Abidalovom rođaku Eriku, koji je imao ulogu donatora, odstranjena jetra.

Abidalu je prošle godine odstranjen tumor sa jetre i uspio da se vrati na teren, međutim, u ovom slučaju ljekari su prilično skeptični i tvrde da bi bilo čudo ukoliko bi poslije transplatacije uspjo ponovo da zaigra profesionalni fudbal.
XS
SM
MD
LG