Dostupni linkovi

Novi Sad: Uhapšeno 13 huligana, za trojicom se traga


Policija je uhapsila 13 osoba, a za troje još traga zbog sumnje za organizovanje napada na navijače hrvatske rukometne reprezentacije u Novom Sadu, rekao je jutros agenciji Beta direktor policije Milorad Veljović.

"Uhapšeni su zadržani u policiji, a za troje još tragamo", rekao je Veljović.

Načelnik Uprave novosadske policije Mladen Kuribak rekao je sinoć Beti da policija traga za organizatorima napada i naveo da je tokom jučerašnjeg dana u Novom Sadu i u Beogradu privedeno 37 osoba u vezi s tim napadom.

MUP je sinoć saopštio da su uhapšeni pripadnici navijačkih grupa i da je kod nekolicine policija pronašla vatreno i hladno oružje.

Napadu na hrvatske navijače, koji se dogodio preksinoć oko 20.30 u prigradskom mestu Veternik, prema svedočenjima državljana Hrvatske, bio je "vrlo dobro organizovan".

Prema pisanju hrvatskih i srpskih medija, najgore je prošao jedan hrvatski navijač, koji je uboden nožem i prebačen u novosadski Urgentni centar.

U trenutku napada, hrvatski navijači su se u organizovanoj koloni vraćali kući, posle pobede njihove reprezentacije nad Francuskom u novosadskom Spensu.

Razbijeno je nekoliko desetina automobila iz Osijeka, Zagreba, Županje.

Mediji su javili i da je isto veče oko 21.30 na jednoj benzinskoj pumpi u Rumi zapaljen i kombi hrvatskih navijača. U tom napadu nije bilo povređenih.

Hrvatski rukometni savez odlučio je da ne organizuje odlazak hrvatskih navijača na EP u rukometu u Beograd, jer ne može da preuzme odgovornost, izjavio je predsednik HRS Sandi Šola.

I putničke agencije, kao i klubovi navijača su na oprezu pred sutrašnju utakmicu visokog rizika između Hrvatske i Srbije u Beogradu, preneo je HRT.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije apelovalo je da se navijači prijave na graničnim prelazima kako bi im bila obezbeđena policijska zaštita.

Hrvatska sutra u beogradskoj Areni igra protiv Srbije polufinalni meč EP u rukometu.
XS
SM
MD
LG