Dostupni linkovi

U Venecueli 2011. zaplenjeno više od 42 tone droge



Više do 42 tone droge, uglavnom kokaina, zaplenjeno je u Venecueli tokom 2011, što je za trećinu manje nego prethodne godine, saopštila je venecuelanska vlada.

"U 2011. godini zaplenjeno je 42,3 tone različitih droga, od čega je 62 odsto kokain, a 37,17 marihuana", rekao je na konferenciji za novinare ministar unutrašnjih poslova i pravde Tarek El Aisami.

On je kazao da je tranzit droge preko Venecuele smanjen i istakao da su ove godine vlasti uspešno sprovele plan. Venecuelanski ministar je naveo da se prema godišnjem izveštaju UN Venecula ove godine po količini zaplenjene droge nalazi na petom mestu u svetu.

U Venecueli je 2010. godine zaplenjeno 63,8 tona droge, deset tona više nego 2008. Venecuelanske vlasti su ove godine uništile 45 ilegalnih avionskih pista, 21 avion i 17 laboratorija za preradu droge, a dvadesetak stranih državljna koji su bili na poternici Interpola je uhapšeno.

Tarek El Asimi je podsetio da je nedavno SAD izručen kolumbijski narko bos Maksimilijano Bonila Oroskom koji je u Venecueli uhapšen 28. novembra.
XS
SM
MD
LG