Dostupni linkovi

Novi cyber napad na kemijske tvrtke



Najmanje 48 kemijskih kompanija i onih koje rade u vojnoj industriji žrtve su usklađenog cyber napada čiji trag je doveo do muškarca 20-tih godina u pokrajini Hebei u sjevernoj Kini u Kini, prema novom izvješću tvrtke za proizvodnju zaštitnog softwarea za računala Symantec Corp.

Računala koja pripadaju ovim tvrtkama zaražena su softwareom poznatim kao PoisonIvy (Otrovni bršljan) koji je upotrijebljen za krađu informacija poput konstrukcijskih dokumenata, formula i pojedinosti o procesima proizvodnje, naveo je Symantec.

Nije naveo o kojim se kompanijama radi, ali je rekao da uključuju brojne korporacije koje spadaju među sto najvećih američkih korporacija koje razvijaju spojeve i napredne materijale kao i tvrtke koje pomažu u proizvodnji infrastrukture za ove industrije.

Najveći dio zaraženih strojeva ima sjedište u Sjedinjenim Državama i Velikoj Britaniji, rekao je Symantec, dodajući da je među žrtvama 29 kemijskih kompanija od kojih su neke razvile napredne materijale upotrijebljene u vojnim vozilima.
XS
SM
MD
LG