Petak, 28. avgust/kolovoz 2015, 14:43 CET

Foto i video

Video Države ne bi smjele zatvarati granice za izbjeglice

O izbjegličkoj krizi, krijumčarima, zatvaranju granica i o tome šta UNHCR radi u zemljama regije, za Radio Slobodna Evropa govori Neven Crvenković regionalni glasnogovornik UNHCR-a za Jugoistočnu Evropu.

Video Samit Zapadnog Balkana u Beču

Glavni grad Austrije domaćin je samita o Zapadnom Balkanu, koji okuplja lidere regiona i Evropske unije, na kojem se razgovaralo o izbjegličkoj krizi, infrastrukturnim projektima i nastavku integracija.


Širom RFE svijeta

Video Iz RSE svijeta: 19. avgust

Premijer Srbije u posjeti neformalnom imigrantskom okupljalištu u Beogradu, Avganistan slavi Dan nezavisnosti u sjenci sukoba sa Pakistanom na granici, I u Dušanbeu proslava istim povodom uz podršku regionalnoj saradnji, u blizini Kijeva vašar koji datira još iz vremna ruskog carstva.

Video Iz RSE sveta: 18. avgust

U video round-up o dočeku u Sarajevu evropskog šampiona kadetske košarkaške reprezentacije BiH, o protestu aktivista u Pakistanu zbog seksualnog zlostavljanja na poslu, o nedelji mode u prestonici Tadžikistana Dušanbeu


Multimedija

Video Pandža: Euforija brzo prođe

Kadetska košarkaška reprezentacija donijela je u BiH europsko zlatno odličje. Jedan od najzaslužnijih za taj uspjeh je izbornik Josip Pandža. U intervju za RSE, Pandža govori o euforiji nakon uspjeha, o nepostojanju sistema vednovanja i nagrađivanja u bh. sportu.

Video Suzavcem na izbeglice u Mađarskoj

Mađarska policija upotrebila je suzavac da bi rasterala imigrante.


Video Migranti nastavljaju: U Mađarsku i kroz žicu

Hiljade migranata nastavljaju put duž Srbije prema mađarskom pograničnom području, kako bi se domogli zemalja EU. Iako mađarske vlasti dodatno stavljaju i bodljikavu žicu, mnogi se provlače kroz nju kako bi izbjegli policijske provjere.

Video Rafting na Neretvi sve popularniji

Hiljade turista ove godine probalo je adrenalinski rafting na Neretvi. U Konjicu kažu da je ovo način da se poboljša cjelokupna turistička ponuda ovog bosanskohercegovačkog grada.


Video Nastavlja se priliv izbeglica iz Grčke

Stotine izbeglica sa Srednjeg Istoka i Afrike preplavili su grčko-makedonsku granicu, čekajući da nastave putovanje prema željenoj destinaciji - Zapadnoj Evropi. Makedonska policija propuštala je izbeglice u pograničnom gradu Đevđeliji u malim grupama, nakon haosa koji je izbio tokom vikenda kada su

Video Smokva kao lijek

Smokva je izuzetno ljekovita biljka, koliko plod, toliko i lišće ovog drveta. To su neki uzgajivači smokve iz Trebinja prepoznali i danas prave niz proizvoda od smokve koji se koriste kao lijek.


Video Od politike do uzgoja malina

Izet Bahtanović prije 15 godina napustio je politiku, a ove godine otišao je i iz privrede i u rodnom selu Golubovići kod Rogatice odlučio je krenuti ispočetka, zaduživši se i vrijedno radeći kako bi svojoj petočlanoj porodici osigurao egzistenciju.

Video Makedonija očekuje novi talas izbeglica

Izbeglice se ponovo ukrcavaju u vozove u makedonskom graničnom gradu Đevđelija. Makedonske vlasti grade dodatne platforme na gradskoj železničkoj stanici u iščekivanju još jednog talasa izbeglica u ponedjeljak. 24.8.2015. Reuters video


Video Militanti uništili drevnu Palmiru

Militanti Islamske države digli su u zrak drevni hram Baal Shamin u gradu Palmiri, i to koristeći "veću količinu eksploziva", potvrdili su sirijski dužnosnici i aktivisti. Riječ je o hramu starom gotovo 2.000 godina, koji je bio od izuzetnog značaja zbog svoje izvanredne očuvanosti.

Video "Mustangu" Srce Sarajeva

Ceremonijom uručenja nagrada u Narodnom pozorištu Sarajevo zvanično je okončan 21. Sarajevo Film Festival. Za najbolji film najznačajnije regionalne filmske smotre proglašeno je tursko ostvarenje "Mustang" koje je na SFF-u imalo regionalnu premijeru.


Video Izbeglice u Đevđeliji

Više hiljada izbeglica, uglavnom iz Sirije, tokom noći je iz Đevđelije, pograničnog mesta između Grčke i Makedonije, krenulo ka prihvatnom centru u Preševu na jugu Srbije. Policija ih je prethodno sprečavala da uđu, ali su ih uveče propustili.

Video Đurović: Mađarski zid će uvećati patnje izbeglica

Potresna slika migranata i izbeglica na kiši u parku kod autobuske i železničke stanice u Beogradu šalje alarmantnu poruku da nešto mora da se preduzme što pre - kaže Radoš Đurović, direktor Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila.


Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
22.08.2015
TV serijal Perspektiva o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED, nakon petog ciklusa realizira ljetne epizode koje se bave analizom tema pokrenutim u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. U naredna dva mjeseca gledaćete najzanimljivije detalje sa snimanja i komentare mladih koji su učestvovali u projektu, moderatora, političkih analitičara, gledalaca. Producent je Mebius Film.

Infografike

Foto galerije

Fotogalerija Hiljade izbeglica ulaze u Mađarsku

Radovi na izgradnji ograde na granici između Srbije i Mađarske koji su poprilično odmakli, nisu poljuljali nastojana izbeglica iz ratom ugroženih država Bliskog istoka da kroz Mađarsku svoju sreću pokušaju da pronađu u nekoj od država zapadne Evrope.


Fotogalerija Izbeglički kamp u Kanjiži

U privremeni izbeglički kamp u Kanjiži za dva dana stiglo je više migranata nego za dve nedelje otkako je kamp otvoren – u prvom talasu nakon makedonsko-grčke krize autobusima je dovezeno oko 1.800 ljudi, gotovo svi iz Sirije.


Fotogalerija Počela Međunarodna umetnička kolonija „Mileševa“

Otvaranjem izložbe dela prošlogodišnjih učesnika, u novoj savremeno opremljenoj Galeriji Doma kulture u Prijepolju je počela sa radom ovogodišnja, 42. međunarodna Umetnička kolonija „Mileševa“, jedna od najstarijih i najuglednijih likovnih manifestacija u Srbiji.


Fotogalerija Izbeglice u Beogradu

U beogradskim parkovima svakodnevno borave stotine izbeglica iz Sirije i zemalja tog regiona zahvaćenih ratom. Najveći broj ovih izbeglica posle par dana predaha u beogradskim parkovima kreću ka cilju, razvijenim zemljama Evropske unije.


Fotogalerija Laureati 21. Sarajevo Film Festivala

Svečanom dodijelom nagrada u subotu uveče u Narodnom pozorištu spuštena je zavjesa na 21. Sarajevo Film Festival - najznačajniju regionalnu smotru sedme umjetnosti. U toku devet festivalskih dana prikazano je 259 filmova iz 57 zemalja.