Nedjelja, 24. maj/svibanj 2015, 15:17 CET

Foto i video

Video Jelena Milić: Da li smo Vučiću bili samo ikebane

Zašto se premijer Srbije Aleksandar Vučić, nakon jednoipogodišnjeg kontinuiranog obračunavanja sa medijima, nezavisnim institucijama i civilnim sektorom, odjednom sastao sa predstavnicima proevropskih nevladinih organizacija? O ovom i drugim pitanjima govori Jelena Milić iz za evroatlantske studije.

Video Dječiji hor iz Srebrenice priprema nastup za papu Franju

Čalnovi hora Superar iz Srebrenice izvešće pred papom Franjom 6. juna u Sarajevu numeru pod nazivom "Love poeple". Mališani u Kući dobrih tonova u Srebrenici intenzivno vježbaju za ovaj nastup.


Širom RFE svijeta

Video Iz RFE svijeta: 22. maj

U Rigi završen samit Istočnog partnerstva Evropske unije, u Tatarstanu otvaranje Lenjinovog muzeja, srebrenički dječji hor se sprema za nastup pred Papom Franjom a u Moldovi proslava ukrajinskih običaja kulture.

Video Iz RFE svijeta: 21. maj

U Rigi počinje samit Istočnog partnerstva Evropske unije, Kirgistan postao član Evroazijske unije, u Banjaluci Evropsko prvenstvo u raftingu, a u Gruziji protest roditelja.


Video

Video Sarajevo: Prvi sajam umjetnosti u BiH

U Umjetničkoj galeriji BiH se od 21. do 25. maja održava Sara Art Fair koji je osmišljen kao buđenje uspavanog tržišta umjetninama u Bosni i Hercegovni, te predstavlja kariku koja nedostaje u naporima kulturnih institucija i kulturnih radnika da poboljšaju uslove rada i života umjetnika.

Video Banjaluka: Evropsko prvenstvo u raftingu

U Banjaluci je 20. maja otvoreno Evropsko prvenstvo u raftingu “Banjaluka – Vrbas 2015” na kojem će do 24. maja učestvovati 53 ekipe iz 17 zemalja. Ovo je trećе veliko takmičenje koje se održava na stazi u kanjonu rijeke Vrbas.


Video Izbjegli iz Ramadija na ulazu u Bagdad

Hiljade Iračana prelaze most u Bagdadu, nakon odluke vlasti da smanje ograničenja o ulasku u grad koja su donesena iz straha od infiltriranja militanata "Islamske države". Više od 40.000 ljudi traže utočište nakon pada Ramadija u ruke militanata "Islamske države". 21.5.2015. AP video

Video Erdogan u BiH: Potrebna bolja ekonomska saradnja

Predsjednik Republike Turske, Recep Tayyip Erdogan u prvoj je zvaničnoj posjeti BiH, gdje je razgovarao sa bh zvaničnicima.Najavljena je bolja ekonomska saradnja između dvije države. Brojni građani takođe su na ulicama pozdravili turskog predsjednika.


Video Protest ratnih veterana u Prištini

Oko 100 pripadnika ratnih veterana Kosova učestvovalo je u sredu na demonstracijama u Prištini, gde su zatražili od Vlade da traži od Makedonije oslobađanje 21 kosovskog građanina uhapšenih nakon policijske akcije u Kumanovu. Makedonske vlasti okrivile su kosovske Albance za nasilje u kojem je, kako

Video Dva tabora u centru Skoplja

Dva kampa postavljena su u centru Skoplja. Jedan pred Vladom Makedonije, ispred koje antivladini aktivisti traže od premijera Nikole Gruevskog da podnese ostavku. Drugi je pred zgradom Sobranja, makedonskog parlamenta, gde demonstranti pružaju podršku aktuelnoj vlasti.


Video Stotinu i pedeset godina tešanjskog teatra

Dvadeset i trećeg maja navršava se 150 godina od izvođenja prve pozorišne predstave u Tešnju. U maju 1865. učitelj Stevo Petranović je postavio „Juditu“ Friedricha Hebbela.

Video Provladin protest u Skoplju

Deseci hiljada građana protestovali su na provladinom skupu u organizaciji VMRO-DPMNE i koalicije "Za bolju Makedoniju". Protest pod sloganom "Makedonija jaka" održan je pred Sobranjem. 18.5.2015.


Video Priča iz Goražda: Ponovo bez krova nad glavom

Nakon dvije godine provedene u podrumu srušene kuće na brdu Jabuka kod Goražda, Ćamil Bukva mora da ode iz improviziranog doma. On je samo jedan od stanovnika BiH koji ne pripadaju niti jednoj kategoriji i na koje se ne odnosi nijedan zakon koji bi mu omogućio normalan život.

Video Protest radnika travničkog Borca pred Vladom FBiH

Oko 50 radnika konfekcije Borac iz Travnika okupilo se ispred zgrade Vlade FBIH.Mirnim protestom traže da Vlada uveže staž za 177 radnika. Kažu kako neće otići dok se ne udovolji njihovim zahtjevima, te da su ponijeli i šatore.


Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Novi Sadi
|| 0:00:00
...  
🔇
X
23.05.2015
RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy (NED) emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta i posljednja epizoda četvrtog ciklusa Serijala koja govori o mladima iz Novog Sada. Srednjoškolci ovog grada Srbije razgovaraju o toleranciji, odnosu prema drugom i drugačijem, porodici i školi. Voditelj i moderator je Marchelo, poznati beogradski muzičar i pisac. Producent je Mebius film iz Sarajeva.

Infografike

Foto galerije

Fotogalerija Protest protiv nasilja nad ženama

Članice Autonomnog ženskog centra, Mreže žena protiv nasilja, Žena u crnom i Kruga okupile su se u četvrtak popodne na platou ispred TC “Staklenac" u Beogradu kako bi skrenule pažnju javnosti i nadležnima na učestalo nasilje nad ženama u Srbiji RSE Foto: Vesna Anđić


Fotogalerija Dan državnosti u Podgorici

Crna Gora obeležava 21. maj - Dan nezavisnosti, kada je 2006. na referendumu obnovila državnu samostalnost. Prema zvanicnim rezultatima, tada je na referendumu je glasalo 419.240 građana, odnosno 86,5 odsto od ukupnog broja birača. U celoj Crnoj Gori neradan je dan, a gotovo svaka ulica u Podgorici okićena je nacionalnim zastavama. RSE/FOTO: Savo Prelević


Fotogalerija Turski predsjednik u posjeti BiH

Predsjednik Turske Recep Tayip Erdogan stigao je u posjetu BiH, gdje su ga dočekali članovi Predsjedništva BiH - Mladen Ivanić, Bakir Izetbegović i Dragan Čović. Brojni građani takođe su na ulicama pozdravili turskog predsjednika. 20.5.2015.


Fotogalerija Mali ruski vojnici

Oko 500 dece iz Rusije, starosti od četiri do deset godina, učestvovalo je 14. maja u obeležavanju takozvane “dečje vojne parade” u Rostovu na Donu. Povodom proslave 70. godišnjice od pobede nad fašizmom, deca su bila obučena u vojne uniforme, a parada je održana pod pokroviteljstvom komandanta južnog vojnog distrikta u Rusiji.