Dostupni linkovi

Predao se Slobodan Radulović


Sudnica Specijalnog suda u Beogradu
Sudnica Specijalnog suda u Beogradu
Određen je pritvor bivšem direktoru "C marketa" Slobodanu Raduloviću, koji se u subotu, poslije osam godina bjekstva, javio policiji. Krivično vanpretresno vijeće je nakon saslušanja Radulovića donijelo odluku da ostaje na snazi ranije doneseno rješenje Specijalnog suda o određivanju pritvora Raduloviću, zbog opasnosti od bjekstva, saopšteno je iz Višeg suda. Pritvor za Radulovića prethodno je zatražio tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

Radulović, koji je u subotu uhapšen u Beogradu po dolasku iz Moskve, doveden je nešto prije 18.00 časova u zgradu Specijalnog suda.

"Radulović biće sproveden u Specijalni sud u Beogradu radi saslušanja povodom određivanja pritvora", ranije je rekla portparolka Višeg suda Dušica Ristić dodavši da je odeljenje za potrage Ministarstva unutrašnjih poslova obavestilo sud da je Radulović lišen slobode po rešeju o određivanju pritvora Specijalnog suda.

"U toku dana Radulovića će saslušati dežurno Krivično vanpretresno veće Specijanog suda na okolnost određivanja pritvora i skrivanja", dodala je Ristić.

Mediji javljaju da je Radulović u Beograd, na aerodrom Nikola Tesla stigao oko 12.15 časova, redovnim letom iz Moskve, odakle je blindiranim vozilima prevezen u stanicu policije u ulici 29. novembra, gde je utvrđivan njegov identitet.

Radulović je u bekstvu od pokretanja postupka protiv grupe poznate kao "Stečajna mafija", aprila 2006. godine. Za njim je bila raspisana međunarodna poternica i u odsustvu mu je određen mu je pritvor. Prema navodima medija, tokom godina se uglavnom krio u Španiji.

Nakon višegodišnjeg suđenja Specijalni sud izrekao je presudu "Stečajnoj mafiji'' kojom je Radulović u odsustvu osuđen na pet godina zatvora zbog malverzacija sa "C marketom". Presuda, međutim, još nije pravosnažna i čeka se odluka Apelacionog suda po žalbama. Radulović može da traži ponavljanje suđenja jer je osuđen u odsustvu.

Za Radulovićem je 2008. godine Drugi opštinski sud pokrenuo postupak zbog malverzacija sa Niveinim proizvodima, odredio mu pritvor i raspisao poternicu.
XS
SM
MD
LG