Dostupni linkovi

Čović: Članovi Predsjedništva BiH u Beogradu naredne sedmice


Član Predsjedništva BiH Dragan Čović podržao je inicijativu premijera Srbije Aleksandra Vučića da članovi Predsjedništva posjete Beograd i najavio da bi to trebalo biti 22. ili 23. jula.

"Podržavam inicijativu Vučića i smatram da treba da odemo u posjetu Srbiji, naročito nakon onoga šta se desilo tokom komemoracije u Srebrenici. U direktnom kontaktu sa Vučićem, odmah nakon napada, stavili smo jasno do znanja da osuđujemo takav čin", izjavio je Čović, koji od sutra preuzima predsjedavanje Predsjedništvom BiH.

On je ukazao na neophodnost provođenja detaljne analize i istrage o svim okolnostima u kojima je došlo do tog nemilog događaja.

Čović je za "Dnevni avaz" rekao da je istraga neizbježna i potrebna, jer mora biti utvrđeno ko je odgovoran ne samo za ugrožavanje bezbjednosti Vučića, nego i svih drugih stranih delegacija i prisutnih na komemoraciji.

On je ocijenio da su se, kada je riječ o ovom događaju, isprepleli i neki interesi u vezi sa donošenjem odluka u obavještajno-bezbjednosnom sektoru i istakao da će biti protiv takvog načina rješavanja nekih stvari koje slijede.

Prema njegovim riječima, svi trpe ogromne posljedice incidenta koji se desio u Potočarima.

XS
SM
MD
LG