Dostupni linkovi

"Zlatni globus": Veče Afleka i Džodi Foster


Ben Affleck
Ben Affleck
Ben Aflek je u nedelju uveče osvojio nagradu Zlatni globus u kategoriji za najboljeg režisera za svoj film "Argo", koji je ujedno proglašen i najboljim, javljaju agencije. Ipak, mjuzikl "Jadnici" osvojio je najviše globusa, tri, a glumica Džodi Foster, koja je dobila nagradu za životno djelo, javnosti je saopštila da je gej. Favorit "Linkoln", koji je imao sedam nominacija, dobio je samo jedno priznanje.

Nagradu za najboljeg glumca u drami je osvojio Daniel Dej Luis za ulogu u filmu "Lincoln", dok je nagradu za najbolju glumicu u drami dobila Džesika Čestejn za ulogu u filmu "Zero Dark Thirty".

Trejler za film "Argo"

Britanska pjevačica Adel je dobila nagradu za najbolju filmsku muziku, zahvaljujući pjesmi u filmu "Skyfall".

Serija "Homeland" je proglašena najboljom televizijskom dramom, a Demijan Luis najboljim televizijskim glumcem zahvaljujući ulozi u ovoj seriji. Megie Smit je proglašena najboljom sporednom ženskom ulogom u seriji "Girls".

Nagradu za najbolji scenario je dobio Kventin Tarantino za film "Django Unchained". Krištof Volc je proglašen najboljim sporednim glumcem za ulogu u ovom filmu.

Film "Amour" austrijskog režisera Mihaela Hanekea, koji otvara 41. izdanje FEST-a u Beogradu, proglašen je za najbolji strani film. "Les Miserables" je osvojio nagradu za najbolji filmski mjuzikl, dok je Hju Džekmen proglašen najboljim glumcem u mjuziklu zahvaljujući ulozi u ovom filmu.

Trejler za film "Jadnici"


Dženifer Lorens je proglašena najboljom glumicom u kategoriji komedije za ulogu u filmu "Silver Lining Playbook".

Glumica Džodi Foster je dobila nagradu za životno djelo.

"Nadam se da niste razočarani time što neće biti "velikog" govora kojim saopštavam da sam gej, ja sam to učinila prije hiljadu godina mojim prijateljima i porodici", kazala je.

Među zvanicama i zvijezdama ceremonije bio je bivši predsjednik SAD, Bil Klinton, koji je predstavio inserte iz "Linkolna".

Adele - Skyfull
XS
SM
MD
LG