Dostupni linkovi

Policijski vozač se sumnjiči za prijetnje novinarki Vijesti


Podgorica, foto: Savo Prelević
Podgorica, foto: Savo Prelević
Službenik Uprave policije Crne Gore Milenko Mića Rabrenović u srijedu je saslušan u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti novinarke „Vijesti“ Olivere Lakić i njene kćerke u februaru prošle godine, objavile su „Vijesti“.

Rabrenović, dugogodišnji vozač bivšeg direktora Uprave policije Veselina Veljovića, je nakon što mu je tužilac saopštio razloge poziva na saslušanje, zatražio odlaganje kako bi angažirao advokata.

Lakić je od februara prošle godine meta uznemiravanja i prijetnji, a sve je počelo nakon što je počela sa pisanjem tekstova o tvornici duhana "Tara" u Mojkovcu.

U podgoričkom Osnovnom sudu je prije nekoliko mjeseci osuđen radnik "Montenegro tobacco company" Slavko Musić na četiri mjeseca zatvora zato što je 3. februara prošle godine svojim vozilom blokirao automobil ekipe "Vijesti", blizu hangara u Donjoj Gorici.

Milanu Grgureviću iz Danilovgrada se ponovo sudi, jer je prvostepenu presudu, kojom je osuđen na godinu zatvora jer se lažno prijavio da je prijetio Lakićevoj i njenoj kćerki, ukinuo Viši sud.

Osim toga novinarka je i fizički napadnuta početkom ove godine. Nju je 7. marta ,ispred zgrade u kojoj živi, napao Ivan Bušković koji je u prvostepenom postupku pred sudom osuđen za nasilničničko ponašanje na devet mjeseci zatvora.

Nakon što je u martu, zbog zastrašivanja i prijetnji dobila stalnu policijsku zaštitu, novinarka Olivera Lakić odlučila je da se privremeno povuče iz novinarstva.
XS
SM
MD
LG