Dostupni linkovi

Jeremić u četvrtak predstavlja svoj plan u UN


Dio kandidata za šefa UN-a: Vesna Pusić, Vuk Jeremić i Danilo Tirk
Dio kandidata za šefa UN-a: Vesna Pusić, Vuk Jeremić i Danilo Tirk

Predsjedavajući Generalnoj skupštini UN Mogens Liketoft saopštio je da će se kandidat Srbije za generalnog sekretara UN Vuk Jeremić u četvrtak predstaviti u Njujorku.

Liketoft je napisao na Twitteru da mu je zadovoljstvo što može da objavi da je Vuk Jeremić kandidat Srbije za generalnog sekretara UN i najavio da će Jeremić u četvrtak učestvovati u dijalogu sa kandidatima u UN, javila je RTS.

Jeremić je u utorak, nakon što ga je Vlada Srbije imenovala za kandidata za generalnog sekretara UN rekao da je velika čast i privilegija predstavljati svoju zemlju u tako važnoj međunarodnoj utakmici kao što je izbor za generalnog sekretara UN.

Kandidature sa Zapadnog Balkana još su objavili i odlazaći ministar vanjskih poslova Crne Gore Igor Lukšić, bivša šefica diplomatije Hrvatske, Vesna Pusić, a najavljene su i kandidature bivšeg makedonskog ministra i diplomate Srđana Kerima, i bivšeg predsjednika Slovenije Tanila Tirka, bugarske ambasadorice, trenutno šefica UNESCO-a Irine Bokove, te slovačkog šefa diplomatije Miroslava Lajčaka.

XS
SM
MD
LG