Dostupni linkovi

Gaza: Pogođen rezervoar s gorivom


Portparol kompanije za elektrodistribiciju u Gazi izjavio je da su dve izraelske tenkovske granate pogodile rezervoar s gorivom jedine električne centrale.

Ogroman oblak crnog dima podigao se nakon eksplozije iznad grada na obali Sredozemnog mora. Džamal Dardasavi, portparol kompanije, rekao je da su granate pogodile jedan od tri rezervoara u centrali sa zalihama goriva.

Izveštaja o mogućim žrtvama još nema. Čak i pre tog udara, stanovnici Gaze imali su struje samo oko tri sata na dan, javio je AP. Ovaj udar mogao bi još više da smanji snabdevanje. Izraelska vojska nije još ništa komenatrisala.

Izraelski borbeni avioni, tenkovi i brodovi gađali su tokom noći simbole vlasti Hamasa u gradu Gazi, u najžešćoj noći bombardovanja u tronedeljnom sukobu.

Izraelske snage ispalile su stotine raketa, koje su noćno nebo pretvorile u svetlo narandžsto, navodi AFP.

Eskalacija sukoba usledila je nakon što je sinoć izraelski premijer Benjamin Netanijahu upozorio da će vojna operacija u Gazi biti produžena. Palestinski zdravstveni zvaničnik izjavio je da je broj poginulih u Gazi dostigao 1.110. Izrael je izgubio 53 vojnika, dva civila i jednog radnika iz Tajlanda.

XS
SM
MD
LG