Dostupni linkovi

Urgvajac Cuevas pobjednik teniskog turnira u Umagu


Urugvajac Pablo Cuevas pobjednik je jubilarnog 25. izdanja Vegeta Croatia Opena u Umagu, on je u finalu sa 6:3, 6:4 za sat i pol vremena igre pobijedio drugog nositelja, Španjolca Tommyja Robreda.

Cuevasu je to 12. pobjeda u nizu na ATP Touru te drugi osvojeni turnir u samo 20-ak dana, uzeo je naslov također na zemljanoj podlozi u Bastadu, a to su mu jedine dvije titule u karijeri! Branitelj naslova Robredo je ranije danas u jučer odgođenom polufinalu izbacio našeg Marina Čilića.

Cuevas je bio neočekivano uvjerljiv kroz cijeli meč te je pobjedu zaključio kad je iskoristio prvu od tri meč-lopte u zadnjem gemu na svom servisu.

Robredo, inače 18. tenisač svijeta, je napravio previše neprisiljenih pogreški, čak 36, a Cuevas je imao 19, što je bio ključ Španjolčevog poraza.

Za nastup u glavnom ždrijebu umaškog turnira simpatični Urugvajac je morao igrati kvalifikacije, a do naslova je stigao svladavši u istom danu prva dva nositelja i prošlogodišnje finaliste, jer je rano poslijepodne u polufinalu svladao i prvog nositelja, Talijana Fabija Fogninija također sa 6:3 i 6:4.

XS
SM
MD
LG