Dostupni linkovi

Drobnjak: Hrvatska podržava Srbiju na putu ka EU



Glavni pregovarač Hrvatske sa Evropskom unijom Vladimir Drobnjak izjavio je danas u Beogradu da u Briselu niko ne spori da će Srbija jednog dana biti članica Evropske unije.

"Datum ćete dobiti pre ili kasnije i niko u Briselu ne spori da će Srbija jednog dana biti članica. Put je težak i zahtevan, ali na kraju je velika nagrada", rekao je Drobnjak novinarima u Skupštini Srbije posle tribine posvećene iskustvima Hrvatske prilikom ulasku u EU.

Drobnjak je ocenio da je Srbija u prednosti u odnosu na Hrvatsku kad je bila na početku pregovora, jer jasno zna šta je čeka.

"Hrvatski pregovori su se vodili po zaoštrenijim pravilima nego pre nas, a vi sad imate jasniju sliku", rekao je Drobnjak i dodao da će se pregovori Srbije odvijati u situaciji kad će jedna od država članica, a to je Hrvatska, biti veliki prijatelj Srbije u pregovorima.

Pomoćnik ministarke spoljnih poslova Hrvatske Hrvoje Marušić rekao je da mu je drago što je u Beogradu i da se predstavnici Hrvatske rado odazvali pozivu da podele svoja iskustva u, kako je rekao, mukotrpnim i dugotrajnim pregovorima sa Evropskom unijom.

"Hrvatska je na strani Srbije u ovoj priči, želi evropsku Srbiju", rekao je Marušić.
XS
SM
MD
LG