Ponedjeljak, 08. februar/veljača 2016, 17:53 CET

  Thaci očekuje brzo medjusobno priznavanje Kosova i Srbije

  14.02.2013
  Kosovo i Srbija će vrlo brzo okončati svoj konflikt a rezultat dijaloga biće recipročno priznavanje, najavio je premijer Kosova, Hashim  Thaci na zasjedanju Vlade u četvrtak ujutru.

  Po njegovim riječima, on je došao do takvog zaključka zahvaljujući rezultatima iz procesa dijaloga Kosova i Srbije.

  “Na petogodišnjici nezavisnosti mi smo u pozitivnom procesu okončanja jednovjekovnog konflikta između Kosova i Srbije, odnosno u procesu normalizacije međudržavnih odnosa Kosova i Srbije”, kazao je Thaci   na zasjedanju vlade.

  Thaci je istaknuo i da Priština očekuje da će, kao konačan rezultat dijaloga Kosova, Srbija priznati nezavisnost Kosova.

  “Želimo da vjerujemo da će se ovaj proces koji posreduje EU uz snažnu podršku SAD-a, okončati recipročnim priznavanjem”, rekao je on.

  Premijeri Kosova i Srbije će se 19. februara po peti put sastati u Bruxellesu. Najavljeno je da će glavna tema razgovora biti srpske paralelne strukture na sjeveru Kosova.
  14 februar/veljača 2013
  14 februar/veljača 2013

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda - Bijeljinai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  08.02.2016
  RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novoj sezoni od 52 epizode, čija je središnja tema nasilje sa kojim se mladi suočavaju, tolerancija, ljudska prava, druga epizoda govori o mladima u Bijeljini. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.