Četvrtak, 05. maj/svibanj 2016, 23:56 CET

  Članica "Pusi rajot" Nadežda Tolokonjikova prebačena u bolnicu

  01.02.2013
  Članica benda "Pusi rajot" Nadežda Tolokonjikova, koja služi zatvorsku kaznu, prebačena je u bolnicu na  medicinske testove, saopštila je danas zatvorska služba.

  "Tolokonjikova je prebačena u bolnicu na svoj i zahtjev njenog advokata“, rekao je portparol zatvorske službe, potvrđujući saopštenja medija da je ona u bolnici.

  Jekaterina Samutsevič, druga članica benda "Pusi rajot", koja je na uslovnoj slobodi od oktobra prošle godine, rekla je televiziji "Dožd" da Tolokonjikova pati od glavobolje, prenijela je RIA "Novosti".

  Ona je rekla da su zdravstveni problemi njene prijateljice počeli prije izricanja presude u avgustu i mogli bi da budu simptomi ozbiljnog oboljenja, navodi RIA Novosti.

  "U proljeće 2012. Nadežda se stalno žalila na glavobolje dok je bila u prtivoru", rekla je njen advokat Irina Hrunova u saopštenju poslatom novinskoj agenciji RAPSI, dodajući da se zdravstveno stanje njenog klijenta u zatvorskim uslovima pogoršalo.

  Tolokonjikova /23/ i još jedna članica benda Marija Aljohina /24/ služe dvogodišnju zatvorsku kaznu zbog "huliganstva motivisanog vjerskom mržnjom" nakon izvođenja "pank molitve" za smjenu predsjednika Vladimira Putina u Hramu Hrista Spasitelja u centru Moskve prošlog februara.
  01 februar/veljača 2013
  01 februar/veljača 2013

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.