Četvrtak, 28. maj/svibanj 2015, 10:00 CET

Članica "Pusi rajot" Nadežda Tolokonjikova prebačena u bolnicu

01.02.2013
Članica benda "Pusi rajot" Nadežda Tolokonjikova, koja služi zatvorsku kaznu, prebačena je u bolnicu na  medicinske testove, saopštila je danas zatvorska služba.

"Tolokonjikova je prebačena u bolnicu na svoj i zahtjev njenog advokata“, rekao je portparol zatvorske službe, potvrđujući saopštenja medija da je ona u bolnici.

Jekaterina Samutsevič, druga članica benda "Pusi rajot", koja je na uslovnoj slobodi od oktobra prošle godine, rekla je televiziji "Dožd" da Tolokonjikova pati od glavobolje, prenijela je RIA "Novosti".

Ona je rekla da su zdravstveni problemi njene prijateljice počeli prije izricanja presude u avgustu i mogli bi da budu simptomi ozbiljnog oboljenja, navodi RIA Novosti.

"U proljeće 2012. Nadežda se stalno žalila na glavobolje dok je bila u prtivoru", rekla je njen advokat Irina Hrunova u saopštenju poslatom novinskoj agenciji RAPSI, dodajući da se zdravstveno stanje njenog klijenta u zatvorskim uslovima pogoršalo.

Tolokonjikova /23/ i još jedna članica benda Marija Aljohina /24/ služe dvogodišnju zatvorsku kaznu zbog "huliganstva motivisanog vjerskom mržnjom" nakon izvođenja "pank molitve" za smjenu predsjednika Vladimira Putina u Hramu Hrista Spasitelja u centru Moskve prošlog februara.
01 februar/veljača 2013
01 februar/veljača 2013

Kalendar

Posljednje vijesti

Konkurs (do 31. maja)

Za mlade novinare sa Balkana

Stipendija "Jiri Dienstbier" za 2015-16

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Novi Sadi
|| 0:00:00
...  
🔇
X
23.05.2015
RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy (NED) emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta i posljednja epizoda četvrtog ciklusa Serijala koja govori o mladima iz Novog Sada. Srednjoškolci ovog grada Srbije razgovaraju o toleranciji, odnosu prema drugom i drugačijem, porodici i školi. Voditelj i moderator je Marchelo, poznati beogradski muzičar i pisac. Producent je Mebius film iz Sarajeva.