Četvrtak, 29. januar/siječanj 2015, 15:21 CET

Vijesti

Njemačka i Gejts zajedno u borbi protiv gladi

29.01.2013
Njemačka vlada saopštila je da sarađuje sa Fondacijom Bila i Melinde Gejts i poslovnim svijetom na investiranju u projekte namijenjene ublažavanju gladi u svijetu. 

Ministar za razvoj Dirk Nibel sastao se danas sa Bilom Gejtsom i njemačkim privrednicima.

Nibelovo ministarstvo je saopštilo je da Njemačka planira da investira 20 miliona, dok bi Gejtsova fondacija i kompanije uložili oko 40 miliona eura.

Ministarstvo nije moglo da navede tačan vremenski okvir za ove investicije, ali realizacija nekih projekata je već počela, prenosi AP.

Među projektima su napori za povećanje proizvodnje pirinča u jugoistočnoj Aziji i efikasnija proizvodnja indijskih oraha u zapadnoj Africi.

U program je uključen naučni tim kompanije Bajer i kompanija za proizvodnju hemikalija BASF SE.
29 januar/siječanj 2013
29 januar/siječanj 2013

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
5. februar: "Perspektiva" - novi serijal RSEi
|| 0:00:00
...  
🔇
X
28.01.2015
RSE u saradnji sa Mebius filmom 5. februara počinje s emitovanjem jednogodišnjeg TV serijala o mladima i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U 52 emisije, snimljene u formi dijaloga i sučeljavanja, gostuju angažovani mladi muzičari iz regiona, kao što su Edo Maajka, Marcello, Brano Jakubović, Remy i drugi. Serijal, koji će biti emitovana na BHT-u i 25 drugih televizijskih stanica iz regiona, počinjemo pričom mladih iz Mostara.