Nedjelja, 24. maj/svibanj 2015, 13:16 CET

Medvedev: Sve manje šanse da Asad zadrži vlast

27.01.2013
Ruski premijer Dmitrij Medvedev izjavio je danas da su šanse da sirijski predsednik Bašar al-Asad zadrži vlast svakim danom sve manje.

Ipak, ponovio je stav Moskve da o njegovoj budućnosti treba da odlučuje sirijski narod, a ne strane sile.

"Mislim da su svakog dana, svake nedelje i svakog meseca šanse da se (Asad) održi na vlasti sve manje. Ali ponavljam, to mora da odluči sirijski narod. Ne Rusija, ne Sjedinjene Države, niti ijedna druga zemlja", kazao je Medvedev u intervjuu za CNN.

Medvedev je ponovo pozvao na razgovore vladu u Siriji i njene protivnike, ističući da globalne i regionalne sile sada imaju zadatak da podstaknu pregovore između zavađenih strana, preneo je Rojters.

"Zadatak Sjedinjenih Država, Evropljana i regionalnih sila je da podstaknu pregovore između (zavađenih) strana, a ne samo da traže da Asad ode i da se pogubi kao (bivši libijski lider Moamer) Gadafi ili da se izvede na sud na nosilima kao (bivši egipatski lider) Hosni Mubarak", istakao je Medvedev.

Ruski premijer je naglasio i da je možda "fatalna" Asadova greška to što sporo sprovodi reforme.
27 januar/siječanj 2013
27 januar/siječanj 2013

Kalendar

Posljednje vijesti

Konkurs (do 31. maja)

Za mlade novinare sa Balkana

Stipendija "Jiri Dienstbier" za 2015-16

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Novi Sadi
|| 0:00:00
...  
🔇
X
23.05.2015
RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy (NED) emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta i posljednja epizoda četvrtog ciklusa Serijala koja govori o mladima iz Novog Sada. Srednjoškolci ovog grada Srbije razgovaraju o toleranciji, odnosu prema drugom i drugačijem, porodici i školi. Voditelj i moderator je Marchelo, poznati beogradski muzičar i pisac. Producent je Mebius film iz Sarajeva.