Četvrtak, 29. januar/siječanj 2015, 21:22 CET

Vijesti

Medvedev: Sve manje šanse da Asad zadrži vlast

27.01.2013
Ruski premijer Dmitrij Medvedev izjavio je danas da su šanse da sirijski predsednik Bašar al-Asad zadrži vlast svakim danom sve manje.

Ipak, ponovio je stav Moskve da o njegovoj budućnosti treba da odlučuje sirijski narod, a ne strane sile.

"Mislim da su svakog dana, svake nedelje i svakog meseca šanse da se (Asad) održi na vlasti sve manje. Ali ponavljam, to mora da odluči sirijski narod. Ne Rusija, ne Sjedinjene Države, niti ijedna druga zemlja", kazao je Medvedev u intervjuu za CNN.

Medvedev je ponovo pozvao na razgovore vladu u Siriji i njene protivnike, ističući da globalne i regionalne sile sada imaju zadatak da podstaknu pregovore između zavađenih strana, preneo je Rojters.

"Zadatak Sjedinjenih Država, Evropljana i regionalnih sila je da podstaknu pregovore između (zavađenih) strana, a ne samo da traže da Asad ode i da se pogubi kao (bivši libijski lider Moamer) Gadafi ili da se izvede na sud na nosilima kao (bivši egipatski lider) Hosni Mubarak", istakao je Medvedev.

Ruski premijer je naglasio i da je možda "fatalna" Asadova greška to što sporo sprovodi reforme.
27 januar/siječanj 2013
27 januar/siječanj 2013

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
5. februar: "Perspektiva" - novi serijal RSEi
|| 0:00:00
...  
🔇
X
28.01.2015
RSE u saradnji sa Mebius filmom 5. februara počinje s emitovanjem jednogodišnjeg TV serijala o mladima i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U 52 emisije, snimljene u formi dijaloga i sučeljavanja, gostuju angažovani mladi muzičari iz regiona, kao što su Edo Maajka, Marcello, Brano Jakubović, Remy i drugi. Serijal, koji će biti emitovana na BHT-u i 25 drugih televizijskih stanica iz regiona, počinjemo pričom mladih iz Mostara.