Srijeda, 04. maj/svibanj 2016, 19:29 CET

  Crna Gora: Osumnjičeni u slučaju CKB će se braniti sa slobode

  25.12.2012
  Vanraspravno krivično vijeće Višeg suda u Podgorici odbilo je danas žalbu specijalnog tužioca za suzbijanje organizovanog kriminala i potvrdilo rješenje sudije za istragu Miroslava Bašovića kojim nije odredio pritvor službenicima Crnogorske komercijalne banke. Prema njegovoj odluci, osumnjičeni će se u nastavku istrage braniti sa slobode.

  Specijalno tužilaštvo se žalilo na odluku sudije Bašovića, da pusti osumnjičene bivše i sadašnje članove menadžmenta CKB da se brane sa slobode, smatrajući da su postojali razlozi za određivanje pritvora.

  Sudija za istragu Miroslav Bašović ocijenio je da predlog tužilaštva za određivanje pritvora osumnjičenima u slučaju CKB, ne sadrži nijedan bitni elemenat bića krivičnog djela, niti postoji razlog zbog koga se ne bi branili sa slobode.

  Bašović je to napisao u rješenju kojim je odbio zahtjev Specijalnog tužilaštva da se Bosi Tatar, Dubravki Pavićević, Jelici Petričević, Veliši Radunoviću i Gorici Vujisić odredi pritvor, pod optužbom da su Crnogorsku komercijalnu banku oštetili za preko 7.000.000 eura.
  25 decembar/prosinac 2012
  25 decembar/prosinac 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.