Petak, 27. novembar/studeni 2015, 23:40 CET

Iran neće odustati od obogaćivanja uranijuma

18.12.2012
Iran ne planira da odustane od svog programa obogaćivanja uranijuma, izjavio je danas  šef Organizacije za nuklearnu energiju Irana Ferejdun Abasi-Davani.

"Islamska Republika neće prestati sa programom obogaćivanja uranijuma do nivoa od 20 odsto kao što traže od nas. Iran će proizvoditi obogaćeni uranijum da bi zadovoljio svoje potrebe, a to će činiti sve dok bude neophodno “, precizirao je Abasi-Davani, a prenosi agencija Isna.

SAD, nekoliko drugih zapadnih zemalja i Izrael sumnjaju da Iran radi na nuklearnom oružju, pod okriljem civilnog nuklearnog programa.

Teheran ne demantuje da obogaćuje uranijum do 20 odsto, ali tvrdi da je cilj obezbjeđivanje goriva za nuklearni reaktor za medicinske potrebe, a ne za pravljenje bombe.
18 decembar/prosinac 2012
18 decembar/prosinac 2012

Kalendar

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Brčkoi
|| 0:00:00
...  
 
X
22.11.2015
RSE u saradnji sa National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta epizoda osmog ciklusa Serijala koja govori o mladima u Brčkom. Voditeljica i moderatorica je Remi. Producent je Mebius film iz Sarajeva.