Subota, 30. april/travanj 2016, 18:55 CET

  U Sloveniji poreski dužnici na "listama srama"

  12.12.2012
  U Sloveniji je na snagu stupio zakon prema kojem će jednom mesečno biti objavljivana lista poreznih dužnika, čije obaveze prema državi prelaze 5.000 evra, uz predviđenu tromesečnu "amnestiju" uoči javne objave.

  Dužnicima je pružena prilika da dug namire ili smanje do 15. marta naredne godine i na taj način izbegnu javnu objavu, odnosno stavljane na "listu srama".

  Kako je za televizijsku stanicu "Pop" u utorak pojasnio predstavnik državne poreske uprave Stojan Glavač, prva lista dužnika biće objavljena na stranicama poreske i carinske uprave tek 15. marta 2013.

  Iako su izmene zakona o poreskom postupku već na snazi, njima se određuje da se na poreski "stub srama" stave oni koji s podmirenjem obaveza kasne najmanje 90 dana, ali se zakon ne može primenjivati retroaktivno na one koji u sadašnjem trenutku toliko kasne.

  Naredna tri meseca će moći da svoje dugovanje podmire ili smanje na iznos niži od 5.000 evra, a mogu se dogovoriti i o otplati duga na rate.
  12 decembar/prosinac 2012
  12 decembar/prosinac 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda – Podgoricai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  24.04.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.