Srijeda, 04. maj/svibanj 2016, 09:59 CET

  Moskva i Berlin najavili zajedničke projekte

  17.11.2012
  Razgovori ruskog predsjednika Vladimira Putina i njemačkog kancelara Angele Merkel u Moskvi rezultirali su sklapanjem 10 sporazuma o saradnji, javljaju ruski mediji.

  Oni uključuju sporazume o olakšicama za vize za mlade ljude, o saradnji na razvoju nalazišta minerala, uzajamnoj pomoći u stručnom  usavršavanju i obrazovanju i o zajedničkoj osnovi za podršku incijativama malih preduzeća.

  Putin je opisao Rusiju i Njemačku kao partnere u strateškom dijalogu, zalažući se za ekonomske i političke beneficije za obje strane, objavio je danas "Glas Rusije".

  Trgovinska razmjena dvije zemlje povećana je prošle godine za 37 odsto na rekordnih 72 milijarde dolara. Njemačke forme posluju u svim ruskim regionima i industrijama, uključujući strateške.

  Dvije zemlje rade na velikom broju zajedničkih projekata, razmjenjujući iskustva i tehnologiju i primjenjujući inovativne programe.

  Ruski cjevovod Sjeverni tok radi punim kapacitetom, donoseći ruski prirodni gas u sjevernu Njemačku, podsjeća "Glas Rusije".

  Prolazeći ispod Baltičkog mora, ovaj cjevovod smanjuje potrebu za kopnenim tranzitom gasa što smanjuje troškove.

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.