Ponedjeljak, 25. maj/svibanj 2015, 15:27 CET

Kažnjen Stanković i urednici HRT-a

09.11.2012

HRT je kaznio voditelja emisije "Nedeljom u dva" Aleksandra Stankovića smanjenjem plate zbog gostovanje Darka Mihajlovića, knjigovođe sa osnovnom školom.

Mihajlović je predstavljen kao ekonomski stručnjak s više fakulteta i doktorata u emisiji "Nedeljom u dva", a on je u stvari knjigovođa koji ima samo osnovnu školu i ubrzani kurs knjigovodstva. Osim Stankovića, kažnjeni su i urednica Informativnog programa HTV-a Sanja Mikleušević Pavić, kao i urednica u programu unutrašnje politike Ivana Jabuka.
Njima je umanjena plata između 10 i 30 odsto.

Istovremeno, zbog teškog kršenja etičkog kodeksa, umanjenjem plate za 10 odsto kažnjene su i urednica-koordinatorka Branka Kamenski i novinarka Hloverka Novak Srzić, jer su nedavno, nakon što im je u emisiji "Pola ure kulture" odbijeno emitovanje priloga o Hrvatskom audio-vizuelnom centru, uz obrazloženje da je neprofesionalan i da mu nedostaju iskazi druge strane, javno i bez dozvole istupile u medijima i tako naštetile ugledu HRT-a, navodi se u saopštenju.
09 novembar/studeni 2012
09 novembar/studeni 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Konkurs (do 31. maja)

Za mlade novinare sa Balkana

Stipendija "Jiri Dienstbier" za 2015-16

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Novi Sadi
|| 0:00:00
...  
🔇
X
23.05.2015
RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy (NED) emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta i posljednja epizoda četvrtog ciklusa Serijala koja govori o mladima iz Novog Sada. Srednjoškolci ovog grada Srbije razgovaraju o toleranciji, odnosu prema drugom i drugačijem, porodici i školi. Voditelj i moderator je Marchelo, poznati beogradski muzičar i pisac. Producent je Mebius film iz Sarajeva.