Četvrtak, 29. januar/siječanj 2015, 11:19 CET

Vijesti

Kažnjen Stanković i urednici HRT-a

09.11.2012

HRT je kaznio voditelja emisije "Nedeljom u dva" Aleksandra Stankovića smanjenjem plate zbog gostovanje Darka Mihajlovića, knjigovođe sa osnovnom školom.

Mihajlović je predstavljen kao ekonomski stručnjak s više fakulteta i doktorata u emisiji "Nedeljom u dva", a on je u stvari knjigovođa koji ima samo osnovnu školu i ubrzani kurs knjigovodstva. Osim Stankovića, kažnjeni su i urednica Informativnog programa HTV-a Sanja Mikleušević Pavić, kao i urednica u programu unutrašnje politike Ivana Jabuka.
Njima je umanjena plata između 10 i 30 odsto.

Istovremeno, zbog teškog kršenja etičkog kodeksa, umanjenjem plate za 10 odsto kažnjene su i urednica-koordinatorka Branka Kamenski i novinarka Hloverka Novak Srzić, jer su nedavno, nakon što im je u emisiji "Pola ure kulture" odbijeno emitovanje priloga o Hrvatskom audio-vizuelnom centru, uz obrazloženje da je neprofesionalan i da mu nedostaju iskazi druge strane, javno i bez dozvole istupile u medijima i tako naštetile ugledu HRT-a, navodi se u saopštenju.
09 novembar/studeni 2012
09 novembar/studeni 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
5. februar: "Perspektiva" - novi serijal RSEi
|| 0:00:00
...  
🔇
X
28.01.2015
RSE u saradnji sa Mebius filmom 5. februara počinje s emitovanjem jednogodišnjeg TV serijala o mladima i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U 52 emisije, snimljene u formi dijaloga i sučeljavanja, gostuju angažovani mladi muzičari iz regiona, kao što su Edo Maajka, Marcello, Brano Jakubović, Remy i drugi. Serijal, koji će biti emitovana na BHT-u i 25 drugih televizijskih stanica iz regiona, počinjemo pričom mladih iz Mostara.