Četvrtak, 28. maj/svibanj 2015, 05:53 CET

Zdravsteno stanje Julije Timošenko naglo se pogoršalo

07.11.2012
Zdravstveno stanje bivšeg ukrajinskog premijera Julije Timošenko, koja je od 29. oktobra štrajkuje glađu u znak protesta protiv "falsifikovanja" na parlamentarnim izborima, naglo se pogoršalo, potvrdio je njen advokat.

"Stanje Timošenkove naglo se pogoršalo. Ona skoro više ne ustaje", izjavio je novinarima jedan od njenih advokata Aleksandar Plahutijuk, nakon što je posjetio Timošenkovu u državnoj bolnici u Harkovu, gdje je u maju prebačena iz zatvora zbog diskus hernije.

Ukrajina još nije objavila potpune rezultate izbora održanih 28. oktobra, na kojim je pobijedila vladajuća stranka i čije je rezultate u nekoliko opština osporila opozicija.

Ove izbore su oštro kritikovali posmatrači Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju.

Timošenkova je osuđena na sedmogodišnju zatvorsku kaznu zbog zloupotrebe vlasti.

Ovaj slučaj je izazvao ozbiljnu krizu između Ukrajine i Zapada koji smatra da sudsko gonjenje bivše ukrajinske premijerke ima političke motive.
07 novembar/studeni 2012
07 novembar/studeni 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Konkurs (do 31. maja)

Za mlade novinare sa Balkana

Stipendija "Jiri Dienstbier" za 2015-16

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Novi Sadi
|| 0:00:00
...  
🔇
X
23.05.2015
RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy (NED) emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta i posljednja epizoda četvrtog ciklusa Serijala koja govori o mladima iz Novog Sada. Srednjoškolci ovog grada Srbije razgovaraju o toleranciji, odnosu prema drugom i drugačijem, porodici i školi. Voditelj i moderator je Marchelo, poznati beogradski muzičar i pisac. Producent je Mebius film iz Sarajeva.