Četvrtak, 05. maj/svibanj 2016, 18:14 CET

  Zdravsteno stanje Julije Timošenko naglo se pogoršalo

  07.11.2012
  Zdravstveno stanje bivšeg ukrajinskog premijera Julije Timošenko, koja je od 29. oktobra štrajkuje glađu u znak protesta protiv "falsifikovanja" na parlamentarnim izborima, naglo se pogoršalo, potvrdio je njen advokat.

  "Stanje Timošenkove naglo se pogoršalo. Ona skoro više ne ustaje", izjavio je novinarima jedan od njenih advokata Aleksandar Plahutijuk, nakon što je posjetio Timošenkovu u državnoj bolnici u Harkovu, gdje je u maju prebačena iz zatvora zbog diskus hernije.

  Ukrajina još nije objavila potpune rezultate izbora održanih 28. oktobra, na kojim je pobijedila vladajuća stranka i čije je rezultate u nekoliko opština osporila opozicija.

  Ove izbore su oštro kritikovali posmatrači Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju.

  Timošenkova je osuđena na sedmogodišnju zatvorsku kaznu zbog zloupotrebe vlasti.

  Ovaj slučaj je izazvao ozbiljnu krizu između Ukrajine i Zapada koji smatra da sudsko gonjenje bivše ukrajinske premijerke ima političke motive.
  07 novembar/studeni 2012
  07 novembar/studeni 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.