Nedjelja, 01. maj/svibanj 2016, 23:15 CET

  Stefanović izneo Kuperu predloge za predstavljanje Kosova

  25.01.2012

  Šef tima Vlade Srbije za dijalog sa Prištinom Borislav Stefanović izneo je danas posredniku EU Robertu Kuperu nekoliko predloga modela za regionalno predstavljanje Prištine, uz puno poštovanje Rezolucije 1244 Ujedinjenih nacija.

  Stefanović i Kuper razgovarali su, kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, o problemu regionalnog predstavljanja privremenih vlasti u Prištini i o primeni sporazuma postignutih u dijalogu Beorgada i Prištine.

  U saopštenju se ne navode detalji predloga koje je izneo Stefanović tokom razgovora u Beogradu.

  Tokom razgovora je ocenjeno da se sprovođenje sporazuma postignutih u dijalogu odvija dobrim tempom i da je neophodno da obe strane ulože dodatne napore kako bi svi postignuti sporazumi bili u potpunosti sprovedeni.

  Evropski zvaničnici navodili su prethodnih dana da su nastavak dijaloga sa Prištinom i rešenje za regionalno predstavljanje Kosova važni za nastavak evropskih integracija Beograda.

  Stefanović je za agenciju Beta, pre današnjeg sastanka sa Kuperom u Beogradu, rekao da se na Srbiju i dalje vrše suptilni pritisci kako bi u predstavljanju Prištine odustala od Rezolucije 1244 UN što za Beograd nije prihvatljivo.

  Kuper će sutra razgovarati sa prištinskim zvaničnicima.
  25 januar/siječanj 2012
  25 januar/siječanj 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.