Subota, 29. avgust/kolovoz 2015, 09:21 CET

Stefanović izneo Kuperu predloge za predstavljanje Kosova

25.01.2012

Šef tima Vlade Srbije za dijalog sa Prištinom Borislav Stefanović izneo je danas posredniku EU Robertu Kuperu nekoliko predloga modela za regionalno predstavljanje Prištine, uz puno poštovanje Rezolucije 1244 Ujedinjenih nacija.

Stefanović i Kuper razgovarali su, kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, o problemu regionalnog predstavljanja privremenih vlasti u Prištini i o primeni sporazuma postignutih u dijalogu Beorgada i Prištine.

U saopštenju se ne navode detalji predloga koje je izneo Stefanović tokom razgovora u Beogradu.

Tokom razgovora je ocenjeno da se sprovođenje sporazuma postignutih u dijalogu odvija dobrim tempom i da je neophodno da obe strane ulože dodatne napore kako bi svi postignuti sporazumi bili u potpunosti sprovedeni.

Evropski zvaničnici navodili su prethodnih dana da su nastavak dijaloga sa Prištinom i rešenje za regionalno predstavljanje Kosova važni za nastavak evropskih integracija Beograda.

Stefanović je za agenciju Beta, pre današnjeg sastanka sa Kuperom u Beogradu, rekao da se na Srbiju i dalje vrše suptilni pritisci kako bi u predstavljanju Prištine odustala od Rezolucije 1244 UN što za Beograd nije prihvatljivo.

Kuper će sutra razgovarati sa prištinskim zvaničnicima.
25 januar/siječanj 2012
25 januar/siječanj 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
22.08.2015
TV serijal Perspektiva o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED, nakon petog ciklusa realizira ljetne epizode koje se bave analizom tema pokrenutim u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. U naredna dva mjeseca gledaćete najzanimljivije detalje sa snimanja i komentare mladih koji su učestvovali u projektu, moderatora, političkih analitičara, gledalaca. Producent je Mebius Film.