Utorak, 01. septembar/rujan 2015, 14:10 CET

Cvetković: Pokušaću da ubedim Đelića da povuče ostavku

09.12.2011
Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je u petak uveče da će potpredsednika Vlade Božidara Đelića pokušati da nagovori da povuče ostavku, jer ne smatra da je on loše radio svoj posao.

"To je njegov lični čin, ali taj čin nije vezan za njegov doprinos evropskim integracijama, već lični čin, vezan za neopreznost i to da je neoprezno rekao 'ako to ne bude u decembru ja dajem ostavku' - i sada je iz moralnih razloga to uradio", kazao je Cvetković za televiziju B92.

On je ukazao da ne smatra da je Đelić, koji je bio zadužen za evropske integracije, loše radio svoj posao.

"Ja ću razgovarati sa njim i pokušaću da ga ubedim da tu ostavku povuče", kazao je Cvetković navodeći da je od Đelića u petak dobio i dopis o ostavci.

Đelić je naveo da njegova ostavka nije odraz poraza državne politike već lična odluka jer je sam najavio da će to učiniti ako Srbija ne dobije status kandidata za Evropsku uniju.
09 decembar/prosinac 2011
09 decembar/prosinac 2011

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
22.08.2015
TV serijal Perspektiva o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED, nakon petog ciklusa realizira ljetne epizode koje se bave analizom tema pokrenutim u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. U naredna dva mjeseca gledaćete najzanimljivije detalje sa snimanja i komentare mladih koji su učestvovali u projektu, moderatora, političkih analitičara, gledalaca. Producent je Mebius Film.