Utorak, 03. maj/svibanj 2016, 01:15 CET

  Pupovac: Greške Srba iz Hrvatske pouka za kosovske Srbe

  22.11.2011
  Predsednik Srpskog narodnog veća iz Hrvatske Milorad Pupovac izjavio je u utorak da se nada da Srbi sa Kosova neće napraviti greške kakve su napravili Srbi iz Hrvatske.

  "I mi smo imali prilike koje smo propustili, i Srbi na Kosovu sada imaju priliku za koju se nadam da je neće propustiti da bi Kosovo bilo i njihovo, a ne samo albansko", rekao je Pupovac za RTV Vojvodine.

  Dodao je da bi Srbi sa Kosova trebalo da budu svesni toga.

  "To je, za sada, uključivanje u pregovore, da bi se definisalo kakve su to institucije, koji je to institucionalni okvir u kojem Srbi mogu imati svoj udeo, svoj uticaj, svoju politiku", naveo je Pupovac.

  Prema njegovim rečima, Srbija je bila talac "krajinske krize" u Hrvatskoj 1990-ih godina, što se loše završilo.

  "Za Srbiju i za Srbe na Kosovu je od ogromne važnosti da razumeju da samo međunarodno afirmisana, međunarodno aktivna i međunarodno uključena Srbija može voditi brigu i o Srbima na Kosovu, i o Srbima u BiH, i o Srbima u Hrvatskoj", ukazao je Pupovac.
  22 novembar/studeni 2011
  22 novembar/studeni 2011

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.