Dostupni linkovi

Završeni razgovori Tahiri-Stefanović



Šefovi pregovaračkih timova Beograda i Prištine Borislav Stefanović i Edita Tahiri završili su danas oko 17.30 razgovor u zgradi Vlade Kosova u Prištini.

Stefanović se prethodno sastao sa zamenikom premijera Kosova Hajredinom Kučijem.

Očekuje se da će sagovornici dati izjave novinarima.

Tokom boravka Stefanovića incidente ispred zgrade Vlade Kosova izazvali su aktivisti "Samoopredeljenja" - pokreta koji je ocenio da je poseta šefa beogradskog pregovaračkog "uvreda i porovokacija za narod Kosova".

U tim incidentima povređeno je 16 lica, od toga 10 policajaca.

Policija je bacila suzavac na aktiviste "Samoopredeljenja" koji su kamenjem gadajali zgradu Vlade i polomili prozore na prvom spratu zgrade i automobilima parkiranim u blizini.

Kako je ranije saopšteno iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije, cilj sastanaka u Prištini je bio unapređenje dijaloga.

Tim Vlade Srbije za dijalog sa Prištinom je ovu današnju posetu koordinirao sa
predstavnicima EU.

Stefanović je po dolasku u Prištinu najpre otišao u ambasadu SAD, a potom je u Lapljem Selu razgovarao sa načelnikom kosovskog okruga.

Na vozilo u kojem je bio Stefanović, na putu iz Prištine ka Lapljem Selu, iz jednog vozila koje je stajalo pored puta bačen je paket sa stiroporom.

Premijer Kosova Hašim Tači danas je na konferenciji za novinare, posle razgovora sa specijalnim predstavnikom EU na Kosovu Feranandom Đentilijem, rekao da je dolazak Stefanovića na Kosovo na neki način indirektno priznanje Kosova.
XS
SM
MD
LG