Dostupni linkovi

Višemilijunske štete od poplava u BiH


Stanje prouzročeno poplavama u Republici Srpskoj (RS), nakon jučerašnje najkritičnije situacije, danas se smiruje, a do vikenda se očekuje i stabilizacija vremenskih prilika, što će omogućiti izlazak ekipa na teren kako bi se utvrdile nastale štete, utvrdjeno je na j sjednici štaba civilne zaštite u Banjaluci.

Na sjednici, kojoj je prisustvovao i predsjednik RS Rajko Kuzmanović, procijenjeno je da su štete višemilionske, ali da, srećom, u ovoj najtežoj elementranoj nepogodi koja je zadesila RS, nema stradalih, niti je bilo ugrožavanja javnog reda i mira, te da su građani iskazali visok stepen solidarnosti.

Premijer RS Milorad Dodik, koji je i komandant ovog štaba, rekao je na konferenciji za novinare da su obilne padavine izazavale ogromne štete na stambenim objektima, infrastrukturi, privrednim objektima, poljoprivredi i slično, ilustrujući to primjerom da jučerašnje stanje rijeke Vrabanje nikada nije bilo gore od kada se prate štete. Dodik je rekao da se najveći stepen ugroženosti protekle noći zadržao u Modriči i u bijeljinskoj mjesnoj zajednici Janja, a da nisu u funkciji putni pravci Bijeljina-Zvornik, Bijeljina-Brčko, Derventa-Prnjavor, Modriča-Doboj.
XS
SM
MD
LG