Dostupni linkovi

Uživo - Održana Parada ponosa: Posveta toleranciji i pravu na različitost

U Beogradu je mirno završena Parada ponosa koju su sve vreme obezbeđivale jake policijske snage. U povorci je bio veliki broj domaćih i stranih zvaničnika, političara, javnih ličnosti i stvaralaca.

12:55 20.9.2015.

Veselo raspoloženje i karnevalska atmosfera, kakva se može videti u ovakvim prilikama u svim svetskim metropolama, obeležavaju ovogodišnju Paradu. Većina učesnika nosi šarene balone i zastavice, poseban ritam daje kamion iz koga se pušta muzika.

12:51 20.9.2015.

Uhapšen Uroš Mišić zbog sumnji da je planiran napad

Uroš Mišić i još sedmorica muškaraca sa fantomkama uhapšeni su zbog sumnje da su planirali napad na učesnike Prajda, prenose izvori sa lica mesta. Hapšenje mladića dogodilo se u Braničevskoj ulici, a do sada su uhapšene 54 osobe.

Mišić je osuđen na 10 godina zatvora zbog pokušaja ubistva žandarma Nebojše Trajkovića na utakmici Crvena zvezda - Hajduk iz Kule 2008. godine, a Zakonom o amnestiji pušten je na slobodu 2012. godine.

12:47 20.9.2015.

U toku Parada ponosa. Već tradicionalno, krenula je šetnja ulicama grada, uz jake policijske snage koje je obezbeđuju. Deo centra nadleće i helikopter.

Učesnici Parade krenuli su spred zgrade Vlade u Nemanjinoj ulici i dalje će nastaviti ulicama Kneza Miloša, Kralja Milana, Terazijama, do Trga Nikole Pašića, gde će se skup završiti.

12:45 20.9.2015.

Građani pozdravljaju povorku

Građani sa terasa pozdravljaju kolonu koja upravo stiže na Terazije, među učesnicima su ministarka za evropske integracije Jadranaka Joksimović, ministar kulutre i informisanja Ivan Tasovac, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković.

Učitajte više sadržaja...

XS
SM
MD
LG