Dostupni linkovi

Ruski marinci marširaju u bazi u Sevastopolju
Ruski marinci marširaju u bazi u Sevastopolju

Rusko zauzimanje Krima

12:08 2.3.2014.
Ukrajinski parlament pozvao je međunarodne posmatrače da im pomognu u nadgledanju i osiguravanju nuklearnih elektrana. Parlamentarni zastupnik Hrihorij Nemirija prenosi da je Skupština apelovala na potpisnike nuklearnog dogovora iz 1994.godine kojim se Ukrajini garantuje sigurnost. Među njima su SAD, Velika Britanija i Rusija.
13:11 2.3.2014.
Privremeni predsjednik Ukrajine Oleksandr Turčinov pozvao je vojne snage da budu spremne na borbu, jer “Rusija nema nikakvih razloga za agresiju na Ukrajinu”. “Sve priče o tome da su Rusi, odnosno Ukrajinci koji govore ruski u opasnosti, su izmišljene”, kazao je Turčinov. Za sada nema nikakvih naznaka o pokretima ukrajinskih vojnih snaga.
13:11 2.3.2014.
Rusija ugrožava mir u Evropi preko vojne akcije u Ukrajini, izjavio je generalni sekretar NATO pakta Anders Fogh Rasmussen. "Ono što Rusija sada radi kršenje je principa iz Povelje UN-a”, rekao je Rasmussen u Brusselsu, uoči vanrednog sastanka Sjeveroatlanskog saveza.
13:21 2.3.2014.
U Moskvi održani protesti protiv vojne intervencije Rusije u Ukrajini, na kojim je učestvovalo oko 200 demonstranata. Policija tvrdi da je privela oko 40 učesnika demonstracija, dok s druge strane, OVD-info objavljuje spisak sa imenima 216 demonstranata koje je policija privela. Protest koji nije bio zvanično najavljen počeo je ispred zgrade Ministarstva odbrane. Učesnici su uzvikivali parole "Ne ratu", a one koje su dolazili sa plakatima, policija je odmah privodila.

Učitajte više sadržaja...

XS
SM
MD
LG