Dostupni linkovi

Otvara se Međunarodni sajam knjiga


U Beogradu danas počinje 54. Međunarodni sajam knjiga, koji će trajati do 1. novembra i na kojem će učestvovati više od 800 izdavača iz Srbije i inostranstva.

Sajam će otvoriti jedan od srpskih savremenih pisaca Dragan Velikić i predsednik Udruženja književnika Grčke, pisac Tanasis Voltinos.

Ove godine Grčka je zemlja počasni gost sajma, a učestvuju i izdavači iz Švedske, Japana, Kanade, Kine, Rusije, Francuske, Njemačke, Italije, Austrije, Španije, Portugalije, Švajcarske, Izraela, Brazila, Irana, Angole, Bugarske, Makedonije, Hrvatske, BiH, Crne Gore.

Štand zemlje počasnog gosta - Grčke, kao zemlja počasni gost, će na svom štandu između ostalog, predstaviti 12 savremenih grčkih pisaca, kao i izdavačku delatnost šest izdavačkih kuća, među kojima i Nacionalnog muzeja savremene umetnosti Grčke i Svetogorskog ognjišta.

Grčka će organizovati svakodnevni program koji uključuje predavanja, projekcije dokumentarnih filmova, radionice za decu, performanse.

Novina na Sajmu knjiga je otvaranje strip radionice u kojoj će gostovati renomirani britanski strip autor Džejmi Delano i domaći autori stripa Aleksa Gajić, Dejan Ognjanović, Borislav Stanojević i Bane Kerc i u okviru strip radionice će svakoga dana biti održavani paneli, predavanja, promocije i specijalni pokloni za posetioce.

Biće dodeljene i nagrade za izdavača godine, izdavački poduhvat godine i dečja knjiga godine, kao i Nagrada "Dositej Obradović" - godišnja nagrada stranom izdavaču sa kontinuiranim doprinosom u objavljivanju i promociji srpske književnosti.
XS
SM
MD
LG