Dostupni linkovi

Radnici FAP-a čekaju Vučića na pruzi


Uprkos pozivu potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da oko 1.000 radnika pribojskog FAP-a prekine trodnevnu blokadu pruge Beograd-Bar, radnici ne odustaju i dalje nastavljaju štrajk i čekaju Vučića na pruzi.

Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović je zamolio u srijedu radnike FAP-a na sastanku sa štrajkačkim odborom da zamrznu štrajk, jer je jedini uslov da Vučić dođe u Priboj, i ponudi konktetna rešenja da se odblokira pruga. Rvović je preneo i poruku Vučića ukoliko radnici nebudu zadovoljni ponuđenim rešenjem da ih niko ne može sprečiti da nastave sa štrajkom.

Radnici su odbili Vučićev predlog i nastavili sa blokadom pruge, ali su odblokirali jednu traku regionalnog puta Uvac-Priboj –Bistrica.

Predsednik opštine Rvović je nakon odluke da se štrajk nastavi rekao da stoji iza radnika, ali iza besmislenih odluka ne, i najavio da će biti i smena rukovodstva FAP-a, ali i hapšenja.

Uz rođendanske torte za 60 godina FAP-a dobijene od ugostitelja i privatnika sa Trga FAP-a radnici su na pruzi proslavili Dan fabrike.

"Ovo je opitno odeljenje gde se ispituje šta će biti sa radničkom klasom Srbije. Ne verujemo da će doći Vučić, jer obećao je i za Kragujevac, pa nije ispunio ništa. I mi smo u Srbiji. Nije Beograd samo Srbija."

Da li će doći Vučić ili neko drugi, ne znam. Ali mora neko doći. Nas ovde ne vidi niko. Samo je narodni poslanik Kenan Hajadrević u Skupštini Srbije pomenuo FAP ovih dana, niko više. A FAP je nekada svima pomagao pričaju radnici FAP-a koji traže isplatu 5 zaostalih zarada, overene zdravstvene knjižice i obezbeđenje posla za dalji rad. Radnicima FAP-a pridružili su se i radnici Fabrike sedišta kao i učenici jednog odeljenja Mašinsko elektrotehničke škole.
XS
SM
MD
LG