Dostupni linkovi

Osumnjičeni za ubistvo Pukanića se predao policiji


Bojan Gudurić
Bojan Gudurić
Jedan od osumnjičenih za ubistvo vlasnika nedeljnika „Nacional“, Ive Pukanića, i njegovog saradnika Nike Franjića, Bojan Gudurić predao se sinoć policiji u Banjoj Luci.

Dvadesetdevetogodišnji Gudurić, inače državljanin Srbije, predao se u prisustvu advokata pripadnicima Centra javne bezbjednosti Banja Luka, nakon čega je uhapšen po osnovu međunarodne potrage. Portparol CJB Banja Luka Gospa Arsenović:

„Prilkom lišenja slobode lice je odbilo da da bilo kakvu izjavu i tokom današnjeg dana predato je u nadležnost Suda BiH na dalje postupanje.“

U banjalučkom Centru javne bezbjednosti kažu da nisu imali nikakvih naznaka da se Gudurić nalazi u Banjoj Luci. Arsenović nije mogla potvrditi informaciju koju su objavili mediji da je Gudurić samo tražio izručenje u Hrvatsku:
Uviđaj nakon ubistva Pukanića

„Nije mi poznato to jer kod nas nije htio ništa da komentariše, ni o motivima svoje predaje.“

Hrvatski mediji su objavili da je analizom eksplozivne naprave kojom je počinjeno ubistrvo ustanovljeno da je vjerovatno sastavljena u Novom Sadu, kao i da se sumnja da ju je iz Srbije u Hrvatsku prebacio upravo Bojan Gudurić.

Do njegovog povezivanja s atentanom na Ivu Pukanića i Niku Franjića nije se znalo da je stručnjak za eksplozive, a pretpostavlja se i da je imao visoko mjesto u hijerarhiji petorice ubica Pukanića i Franjića.
XS
SM
MD
LG