Dostupni linkovi

Uhićen zbog pokušaja ubojstva u Trogiru


Fotoarhiv: Policija Hrvatske na zadatku
Fotoarhiv: Policija Hrvatske na zadatku

Policija je u subotu 1. jula oko 13.40 na području Prapatnice kod Splita uhitila 55-godišnjeg umirovljenog policajca Branka Mamića, izvijestila je Policijska uprava (PU) splitsko-dalmatinska.

Za njim je policija intenzivno tragala od četvrtka zbog pokušaja ubojstva 32-godišnjaka u Trogiru. Mamić je višestruko prijavljivani obiteljski nasilnik.

„Ne mogu potvrditi je li uhićenje bilo rezultat dojave građana, ali realizirali smo posao koji nam je bio prioritetan“, kazala je novinarima glasnogovornica Policijske uprave splitsko-dalmatinske Antonela Lolić.

Ranjeni stabilno

Protekla tri dana policija je pretraživala Trogir, Čiovo, Seget i ostala okolna mjesta u opsežnoj akciji traganja za Mamićem.

Tridesetdvogodišnjak kojeg je Mamić teško ranio je na liječenju na intenzivnoj njezi splitskog Kliničkog bolničkog centra i stanje mu je stabilno.

„Nakon ustrajne potrage počinitelj teškog kaznenog djela pod nadzorom je policijskih službenika. Čestitam splitskoj policiji koja upornim i stručnim radom smanjuje razinu kriminaliteta iz domene koja najviše utječe na sigurnost građana i gostiju Hrvatske“, objavio je na Twitteru hrvatski ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

XS
SM
MD
LG