Dostupni linkovi

Milanović nosilac liste SDP-a na izborima u Hrvatskoj


Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, 18.februar 2020. Reuters/Antonio Bronic
Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, 18.februar 2020. Reuters/Antonio Bronic

Aktuelni predsjednik Hrvatske Zoran Milanović biće nosilac izborne liste Socijaldemokratske partije (SDP) u prvoj izbornoj jedinici na predstojećim parlamentarnim izborima, saopštio je predsjednik te partije Peđa Grbin.

Milanović je kazao da će se kandididovati kao nezavisni i nestranački kandidat na listi SDP-a.

"Nakon izborne pobjede u koju sam siguran, odstupit ću sa svoje dužnosti Predsjednika Republike i uz potporu nove većine u Hrvatskom saboru preuzeti odgovornost za vođenje Vlade Republike Hrvatske", napisao je Milanović na svom Facebook nalogu.

Sukob Zorana Milanovića sa ’drukerima’, ’narikačama’ i drugima
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:30:00 0:00
Direktan link

Od 2000.godine su ovo najvažniji izbori s kojima se Hrvatska suočava, jer su to postali izbori za demokratiju, kazao je Grbin na konferenciji za novinare, a u izjavi za medije je Milanović najavio političko okupljanje za "vladu nacionalnog spasa":

"Okupićemo saborsku većinu za vladu nacionalnog spasa i punog gasa krenuti u čišćenje Augijevih staja koje su AP (Andrej Plenković, premijer) i njegova bulumenta ostavili iza sebe", izjavio je Milanović, prenosi HRT.

Povodom najave Milanovića da će na izbore SDP-om učestovati kao nezavisni kandidat i istovremeno sačuvati funkciju predsjednika Hrvatske, aktuelni premijer Andrej Plenković je kazao da to dokazuje kako je Milanović do danas bio "skriveni lider opozicije".

Plenković je rekao da su "maske konačno pale", te da je potez SDP-a i Milanovića pokazao da je opozicija slaba, a SDP "nikada slabiji", i poručio da će izgubiti izbore od HDZ-a.

Ranije danas, Milanović je odredio 17. april kao datum za parlamentarne izbore u Hrvatskoj, nakon što je Sabor raspušten dan ranije.

XS
SM
MD
LG