Dostupni linkovi

Sedamnaest godina od nestanka Madeleine McCann


Madeleine McCann (foto arhiv)
Madeleine McCann (foto arhiv)

Sedamnaest je godina od nestanka trogodišnje Britanke Madeleine McCann u Portugalu.

Njeni roditelji su povodom još jedne godišnjice objavili poruku na društvenim mrežama, rekavši kako njena "odsutnost i dalje boli".

"Prošlo je 17 godina otkako nam je Madeleine oduzeta. Teško je čak i izgovoriti tu brojku bez odmahivanja glavom u nevjerici. Iako smo sretni na mnogo načina i možemo sada živite relativno normalnim i ugodnim životom, 'život u limbu' je još uvijek vrlo uznemirujući, a odsutnost i dalje boli", naveli su roditelji.

Zahvalili su na podršci koja, kako su rekli, ohrabruje "i daje snagu da nastavimo dalje".

"Znamo da ljubav i nada za Madeleine i volja da je pronađemo, čak i nakon toliko godina, ostaje, i zaista smo vam zahvalni na tome. Hvala vam još jednom za sjećajući se Madeleine i sve nestale djece", navodi se u objavi.

Slučaj nestanka Madeleine McCann do danas nije riješen.

Christianu Bruckneru, glavnoosumnjičenom za nestanak McCann, trenutno se sudi u Njemačkoj zbog optužbi za seksualni napad i silovanje u odvojenim slučajevima.

Kako su ranije prenijele agencije, njegovo suđenje bit će fokusirano na seksualne prestupe koje je navodno počinio između 2000. i 2017. u Portugalu. Optužbe nisu povezane sa slučajem McCann, u kojem je on osumnjičen, ali nije optužen.

U ovom je slučaju optužen po tri tačke optužnice, jednoj za silovanje i dvije za seksualno zlostavljanje djece.

Bruckner je godinama živio na području Portugala, uključujući i ljetovalište Praia da Luz u kojem je bio kada je trogodišnja McCann nestala iz stana. Odbacio je svoju umiješanost u njen nestanak.

TV Liberty: Sistem uzbunjivanja pri nestanku djece u BiH na čekanju
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:29:33 0:00

XS
SM
MD
LG