Dostupni linkovi

Ljajić podnosi ostavku zbog loše procene o Mladiću?


Spreman da snosi posledice - Rasim Ljajić
Spreman da snosi posledice - Rasim Ljajić
Koordinator Akcionog tima za lociranje i hapšenje haških optuženika Rasim Ljajić izjavio je da će podneti ostavku na to mesto isključivo zbog loše procene da će Ratko Mladić biti uhapšen do kraja ove godine.

Ljajić je u intervjuu za današnju “Politiku” rekao da mora da snosi odgovornost za to što je rekao da će Mladić do kraja godine biti u Hagu, iako je ovo najuspešnija godina kada je reč o saradnji sa Tribunalom, što potvrđuju i izveštaji glavnog tužioca Haškog suda Serža Bramerca.

"Ne mogu sebe da zamislim da opet za mesec, dva pričam kako će Mladić biti uhapšen do kraja 2010. Jednostavno, morate biti spremni da snosite odgovornost za izrečeno", rekao je Ljajić, koji je i predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom.

Ljajić je rekao da će i dalje ostati na čelu Nacionalnog saveta za saradnju sa Tribunalom, jer se taj savet bavi drugačijim poslovima od tima.

Na pitanje da li će Vlada imenovati novog koordinatora Akcionog tima ili na tom mestu ostaje samo Vladimir Vukčević, Ljajić je rekao da
misli da "nema potrebe za novim imenovanjem", niti da će njegova ostavka uticati negativno na do sada odličan rad tima.

"Možda će neko iz tima preuzeti tu dužnost, ali svakako ne očekujem da će biti angažovan neko sa strane", rekao je Lajijć, koji je u više navrata ove godine licitirao da haški begunac, optužen za genocid izvesno biti u Hagu do kraja ove godine. On je takođe često naglašavao da će u slučaju negativne procene podneti ostavku u Koordinacionom timu.
XS
SM
MD
LG