Dostupni linkovi

Nezvanični rezultati: SDS porazio SNSD, SDA najjača u Federaciji

22:31 7.10.2012.
Predsjednik Demokratske partije i kandidat za gradonačelnika Banjaluke Dragan Čavić izjavio je večeras da prebrojani glasovi pokazuju da on zaostaje svega oko 400 glasova za prvoplasiranim kanddiatom SNSD-a Slobodanom Gavaranovićem.

“Gavranović trenutno vodi sa 10 548 glasova ili 35,16 odsto .Na drugom mjestu je kandidat Koalicije "Zajedno za Banjaluku" Dragan Čavić sa 10 101 glasom ili 33,67 odsto, a na trećem mjestu kandidat SDS-a Nenad Stevandić sa 6 368 glasova ili 21,23 odsto rekao je Čavić, te dodao da će ta razlika biti tijesna do kraja, dok se oko 2 900 glasova odnosi na sve ostale kandidate.

On je dodao da je sada evidentno da je SNSD izgubio izbore u Banjaluci, jer dva opoziciona kandidat u zbiru imaju više gotov 6 000 glasova nego sam Gavranović.

Lider DP-a je naveo da su ovi podaci dobijeni sa 84 biračka mjesta, ili 30 odsto sa uzorka od oko 30 000 glasova.

"Da je bilo volje SDS-a da se pridruži ovoj koaliciji SNSD bi ubjedljivo izgubio mjesto gradonačelnika. Građani Banjaluke iz ovoga mogu da izvuku pouku ko je za koga radio", rekao je Čavić.

Prema njegovim riječima, sada je propuštena ozbiljna šansa, jer se SNSD ne može pohvaliti dobrim izbornim rezultatom u Banjaluci, iako postoji objektivna mogućnost da Gavranović sa 35 odsto glasova dobije mjesto gradonačelnika.
22:20 7.10.2012.
Predsjednik PDP-a Mladen Ivanić kazao je kako su prema podacima te stranke na osnovu oko petnaest hiljada prebrojanih glasova u Banja Luci Slobodan Gavranović kandidat SNSD-a Slobodan Gavranović osvojio 5747, kandidat koalicije "Zajedno za Banja Luku" Dragan Čavić 5242, a kandidat SDS-a Nenad Stevandić 3296 glasova.

Opozicija je od SNSD-a uzela Oštru Luku, Kostajnicu, Dubicu, Gradišku, Srbac, Prnjavor, Šipovo, Kneževo, Sokolac, a najvjerovatnije Čajniče i Zvornik, tvrdi Ivanić.

„Evidentno je da je SNSD izgubio u 13 opština. Ja mislim da je ovo veliki poraz SNSD-a. Ja mislim da je ovo početak kraja dominacije SNSD- a“, rekao je lider PDP-a Mladen Ivanić.

Učitajte više sadržaja...

XS
SM
MD
LG