Dostupni linkovi

Poruke Pape nakon mise: Mir je Božiji dar
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:03:51 0:00

Poruke Pape nakon mise: Mir je Božiji dar

BLOG UŽIVO -- Papa Franjo u Sarajevu: Gradite mir, gledajte u budućnost

09:17 6.6.2015.

Papa je izašao iz aviona rukovao se sa brojnom bh. delegacijom, čije članove je predstavljao član Predsjedništva BiH Dragan Čović. Na opšte iznenađenje, papa je prišao dječacima i djevojčicama, mladićima i djevojkama u narodnim nošnjama, i rukovao se svakim od ukupno 144 mladih koji su mu poželjeli dobrodošlicu.

09:24 6.6.2015.

Mimo plana i protokola, papa Franjo zadržao se u razgovoru sa dječacima i djevojčicama, mladima, a neki su mu čak i pjevali. Iz papine pratnje stizala su upozorenja kako vrijeme odmiče, ali papa nije želio prekidati prvi susret s mladim, kojih će još biti tokom dana. Razgovarao je i s članovima kulturno-umjetničkih društava koji su, takođe, dočekali Svetog oca.

Papa Franjo se rukuje sa mladima
Papa Franjo se rukuje sa mladima

09:32 6.6.2015.

Iako je bilo planirano, vrata koševskog stadiona nisu zatvorena u 9.00 sati jer se još uvijek slijevaju hodočasnici koji su stigli iz cijelog svijeta. Među njima su i građani Kine, Somalije, Velike Britanije, Francuske i svakako iz regiona. Najviše njih iz dalekih zemalja, stiglo je direktno iz Međugorja. Najviše je mladih, koji predvode pjesmu i nose radost na stadionu.

09:42 6.6.2015.

Papa Franjo krenuo je prema centru grada nakon dolaska na Međunarodni aerodrom Sarajevo. Pritom je demonstrirao svoju skromnost po kojoj je i prepoznatljiv. Naime, papa se do Predsjedništva BiH vozi u automobilu marke Ford Focus. Veliki je broj onih koji papu očekuju ispred zgrade državnog Predsjedništva, koji će tamo stići za koju minutu. To je kašnjenje u odnosu na previđeni protokol od 15 minuta.

Učitajte više sadržaja...

XS
SM
MD
LG