Dostupni linkovi

Rugova i Haradinaj obećali dobru međusobnu saradnju


Predsednik Rugova i premijer Haradinaj obecali su da ce tesno saradjivati kako bi se realizovali prioritetni standardi i ciljevi institucija. Na prvom susretu od kada su proslog petka izabrani za lidere kosovskih institucija, Rugova i Haradinaj su razgovarali o standardima, ekonomskom razvoju i funkcionisanju ministarstava.

Rugova je cestitao premijeru Haradinaju zvanicno preuzimanje te funkcije, te je ocenio da ce vlada biti jedinstvena:

“Kosovska vlada ce raditi kao tim, to je koaliciona vlada, jedinstvena. Mi cemo izvrsiti nase duznosti i programe, koji su prema medjunarodnoj zajednici prioritetni standardi”, izjavio je Rugova, isticuci da je procena standarda vec pocela. Ibrahim Rugova je rekao da na Kosovu svi rade kako bi Kosovo postalo nezavisno, sto ce resiti i najvece probleme.

Premijer Haradinaj, koji je juce zvanicno preuzeo tu duznost, rekao je kako je Rugovi predstavio prioritete svoje vlade:

“Informisao sam predsednika o pocetku rada, planovima i programu. To je praksa koju cemo i ubuduce primenjivati. Redovno cemo informisati predsednika o radu vlade”, kaze Haradinaj.

Kosovski premijer je istakao kako se sa Rugovom slozio da je osnovni zadatak novih institucija realizacija prioritetnih standarda.

Predsednik Kosova je rekao da ce rad nove vlade biti laksi s obzirom da vec postoji put koji je odredila vlada bivseg premijera Redzepija:

“Zelim da izrazim priznanje prethodnoj vladi koja je postavila osnove institucija, pa ce novi ministri i premijer lakse nastaviti tim putem”, rekao je Rugova.
XS
SM
MD
LG