Dostupni linkovi

logo-print

BRISEL


U planu izaslanika UN Martija Ahtisarija o Kosovu mogu biti izvrssene neke, ali ne strategijske promene, ocenjeno je u cetvrtak vece na ministarskom sastanku u okviru zasedanja lidera Evropske unije (EU), izjavio je ssef slovenaccke diplomatije Dimitrij Rupel, dodajuci se i da su se cule ideje da bi predstavnici Beograda i Prisstine mogli dodatno pregovarati u Briselu.
Rupel je objasnio da su medju ministrima "znaccajne razlike oko toga kako occuvati jedinstvo EU" o utvrdjivanju statusa Kosova.
Predsedavajuchi, ministar spoljnih poslova Nemaccke Frank-Valter Sstajnmajer je rekao da "situacija joss nije jasna. Ne zna se joss kada, i da li che biti osnove da evropska misija zameni sadassnju misiju (UN)" na
Kosovu – UNMIK".
Juce je izaslanik EU Stefan Lene pozvao u Pristini kosovske institucije da se uzdrze od jednostranih akcija, kao sto je proglasenje nezavisnosti.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG