Dostupni linkovi

logo-print

ZAGREB


Ministarski sastanak Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP) završen je u petak usvajanjem zajedničke izjave u kojoj su se predstavnici deset zemalja članica zalozzili za kompromisno rešenje statusa Kosova i dali podrssku naporima specijalnog izaslanika UN-a za Kosovo Martija Ahtisaria.
"Zauzimamo se za sveobuhvatno rešenje za Kosovo, prema demokratskim standardima i uz puno poštivanje prava manjina", izjavila je na završnoj konferenciji za novinare hrvatska ministrica spoljnih poslova i evropskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović.
Predstavnici Albanije bili su suzdržani prema delu zajednickog dokumenta u kome se, uz plan Martija Ahtisaria, kao temelji za rešenje konačnog statusa Kosova spominju rezolucija 1244 Saveta bezbednosti, načela Kontakt grupe i povelja SEECP-a.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG