Dostupni linkovi

logo-print

BECC


Beograd i Pristina ostali su pri dijametralno suprotstavljenim stavovima i kompromis nije postignut i nakon prve runde finalnih pregovora Beograda i Prisstine o statusu Kosova, koji su danas zavrseni u Beccu, izjavio je specijalni izaslanik UN Marti Ahtisari.
On je dodao da su pregovaraccki timovi od 21. februara do danas prossli kroz dnevni red i da su im razgovori dali moguchnost da se pozicije dve strane dalje utvrde.
Ahtisari je rekao i da je uruccio poziv politicckim liderima da 10. marta dodju u Becc i dodao da che on i njegov tim do tada pregledati sve predloge koje su cculi tokom ove, prve runde pregovora.
Specijalni izaslanik je naveo i da che nakon dopune predloga, taj dokument biti poslat obema stranama na vreme, kako bi Beograd i Prisstina mogli da se pripreme za drugu i poslednju rundu pregovora.
Ahtisari che potom svoju konaccnu verziju predloga poslati Savetu bezbednosti UN koji che doneti odluku o Kosovu.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG