Dostupni linkovi

SARAJEVO


Udruzenje "Pokret majki enklava Srebrenica i Zepa" saopstilo je da je je ponizenje koje su zrtve dozivele presudom Medjunarodnog suda pravde kulminiralo informacijom da je haska tuziteljica Karla del Ponte prikrila dokaze o direktnoj umesanosti Srbije u zlocine pocinjene u BiH u proteklom ratu.
"Sramni sporazum koji je potpisala sa srpskom vladom u Beogradu, garantirajuci joj da ce cuvati tajnost dokumenata koje je dobila, samo je potvrdilo nasa druga saznanja da je svih ovih godina, uglavnom, radila na spasavanju zvanicne Srbije od odgovornosti za zlocine koje je pocinila nad Bosnjacima, posebno nad Srebrenicanima", kaze se u saopsstenju ovog pokreta.
Po oceni zena Srebrenica i Žepe, presuda Međunarodnog suda pravde da Srbija nije direktno odgovorna za genocid u Srebrenici je posledica političke nagodbe međunarodne zajednice i Srbije oko rešenja konačnog statusa Kosova.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG