Dostupni linkovi

logo-print

BRISEL


Slovenaccki premijer Janez Jansa je izjavio da Hrvatska rizikuje blokadu nastavka pregovora sa Evropskom Unijom, zbog svog Zasticenog ekolosko-ribolovnog pojasa (ZERP).
On je kazao nakon kratkog susreta u Briselu sa hrvatskim premijerom Ivon Sanaderom da bi eventualna odluka hrvatskog Sabora da se ZERP i ogranicenja koja iz njega proizlaze primene "za sve clanice EU-a" bila riskantna jer bi Hrvatska tako sama postavila vremenski okvir za zavrsetak pregovora o ribarstvu s Evropskom unijom.
Janssa istice da nema nikakvih garancija da cce pregovori sa EU o ribarstvu biti zavrseni do pocetka 2008. jer to ne zavisi samo od Hrvatske nego i Brisela.
On je istakao da bi izostanak dogovora barem s Italijom i Slovenijom mogao Hrvatsku dovesti u situaciju u kojemu se u ponedjeljak nasla Turska zato sto nije ispunila obaveze o otvaranju aerodroma i luka za trgovinu sa Kiprom.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG