Dostupni linkovi

logo-print

SARAJEVO


Bilateralni odnosi BiH i Hrvatske, daljnje razvijanje dobrosusjedskih odnosa, ali i otvorena pitanja u međusobnim odnosima bile su teme razgovora koje je predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić imao danas u Sarajevu sa članovima Predsjedništva BiH tokom radne posjete BiH.
Milad Obradović
Kako je po završetku susreta izjavio predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović, razgovarano je i o zajedničkom pristupu euroatlantskim integracijama, posebno nakon jučerašnje odluke NATO-a o prijemu BiH u Partnerstvo za mir.
Razgovarano je i o otvorenim pitanjima, kao što je problem granice i imovinski problemi, ali, smatra Radmanović, ti problemi su daleko manje značajni od zajedničke saradnje i dobrosusjedskih odnosa.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG