Dostupni linkovi

OSIJEK


Nekoliko penzionisanih generala Hrvatske vojske okupljenih u grupaciju pod nazivom "Hrvatski generalski zbor" izrazilo je u subotu u Osijeku podršku Branimiru Glavašu, osumnjičenom za zločine počinjene 1991. protiv Srba i objavilo da će nastupiti na izborima kako bi pobedili "sile tame" koje vode izdajničku i ulizičku politiku.
Penzionisani general Marinko Krešić, koji je na čelu ove grupe generala, rekao je i to da neće dopustiti da huligani progone ljude koji su stvarali Hrvatsku.
Suđenje Branimiru Glavašu su nazvali "montiranim političkim procesom". Penzionisani general Željko Glasnović je ocenio da se "opet razbija jedinstveno hrvatsko biće u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i dijaspori".
"Hrvati su danas u stanju totalne zbunjenosti jer su nam gospodari sveta nametnuli lažno višestranačje s jednom politikom", izjavio je tom prilikom Bosiljko Mišetić, nekadašnji ministar pravosuđa.
Predsednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks koji je drugom povodom boravio u Osijeku odbacio je sve optužbe rekavši da izvršna vlast ne utiče na pravosuđe.
XS
SM
MD
LG